Humans of Hucbald

Humans of Hucbald: Djoeke Oeij!

De Hucbaldiaan van maart is Djoeke Oeij! Djoeke is 20 jaar en woont in Utrecht. Ze is een derdejaars studente Muziekwetenschap en wil in blok 4 haar scriptie gaan schrijven. Jullie kennen haar vast al (of jullie gaan haar leren kennen): ze zit namelijk in de Koor- en Reiscommissie.

 

Wij: Wie is/zijn je favoriete musici?
Zij: Nirvana is mijn favoriete band. Ik weet niet meer precies waarom ik er fan van ben geworden. Ik luister er veel naar. Wel vind ik het erg jammer dat ik ze niet meer live kan zien.

Wij: Wat zijn je hobby’s?
Zij: Ik heb een gitaar, maar het laatste jaar staat hij een beetje te verstoffen op mijn kamer. Daarvoor speelde ik er wel veel op. Voor de rest is mijn hobby films kijken. Heel veel. Mijn vriend heeft erg veel films, en daarom kijken we samen heel veel.

Wij: Wat is het beste reisje dat je ooit gemaakt hebt?
Zij: Ik denk toen ik met mijn ouders en mijn broertje naar Amerika ben gegaan. Dit was in 2006 of zo. Het was echt heel vet: we hebben een rondreis gemaakt, langs de Grand Canyon en vervolgens naar Florida, waar we naar Disneyworld gingen. Het was het beste reisje ooit.

Wij: Waar ben je trots op?
Zij: Dit is een heel moeilijke vraag. Wat hebben andere mensen hierop geantwoord?

Wij: De vorige Hucbaldiaan van de Maand was erg trots omdat hij zijn studie had gehaald.
Zij: Ik heb mijn studie nog niet gehaald dus dat kan ik niet zeggen. Ik weet iets: het koorproject van vorig jaar. Ik ben erg trots op wat we toen hebben gemaakt. En dat gaan we dit jaar weer doen.

Wij: Wat wil je zeker nog doen in je leven?
Zij: Jullie stellen wel moeilijke vragen waar ik nog nooit over na heb gedacht! Ik wil sowieso nog een keer mijn beste reisje ooit doen. Ook zou ik heel graag de kans krijgen in Hollywood te mogen werken.

Wij: Wat is je favoriete quote?
Zij: Ik heb er wel een: “I’d rather be hated for who I am, than liked for who I’m not.” Dit is een uitspraak van Kurt Cobain. Ik vind het wel kloppen: iedereen moet zijn eigen ding doen.

Wij: Wat is je favoriete project binnen Hucbald?
Zij: Het Koorproject! Iedereen denkt dat het niet zo veel werk is in eerste instantie, maar er komt veel meer bij kijken. Dat maakt het wel leuk, maar soms ook weer niet.

Wij: Waarom ben je muziekwetenschap gaan studeren?
Zij: Dat is heel simpel, omdat ik niets anders leuker vond.

Wij: Waar hoop je te staan over een jaar of 10?
Zij: Dan ben ik 30, en ik hoop dat ik dan een carrière heb. Ik wil na mijn bachelor de master Muziekwetenschap gaan doen, deze lijkt mij het leukste.

Iedere maand wordt er een Hucbaldiaan in het zonnetje gezet, de zogenaamde Human of Hucbald! Houd volgende edities in de gaten, en wie weet… ben jij straks aan de beurt!