Stage Vacatureplatform

Stage marketing, verkoop en communicatie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest

Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest is één van de meest veelzijdige culturele ondernemingen in Nederland en verzorgt opera- en concertproducties op het hoogste artistieke niveau. Het orkest is vaste orkestpartner van De Nationale Opera en wordt internationaal gerekend tot de beste operaorkesten. Het Concertgebouw is de thuiszaal voor een gevarieerde concertprogrammering. Marc Albrecht is chef-dirigent. Het NedPhO|NKO verbindt excellentie met gastvrijheid en een programmering voor een breed publiek. Met programma’s voor educatie en talentontwikkeling investeert het NedPhO|NKO in de toekomst van klassieke muziek. Jaarlijks bereiken de orkesten ongeveer 200.000 bezoekers. Orkest en kantoor zijn gevestigd in de NedPhO-Koepel in Amsterdam.

Stagiair Marketing, Verkoop en Sponsoring

Duur: minimaal 5 maanden

4 of 5 dagen per week (in overleg)

Vanaf september 2017

 

De stage

Ter ondersteuning van de marketing-, verkoop- en sponsoractiviteiten zijn wij op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige stagiair. Wij bieden je de mogelijkheid om gedurende een aantal maanden in de praktijk ervaring op te doen in de culturele sector. Je krijgt tijdens je stage inzicht in het werven van sponsors en fondsen voor culturele instellingen en leert hoe je op effectieve wijze marketing en communicatie in kan zetten om een groot publiek te bereiken voor klassieke concerten. Je leert omgaan met het CRM-systeem en andere marketing- en verkoopsystemen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om ook zelf mee te denken over de inzet en ontwikkeling van marketing- en communicatiemiddelen. Ten slotte doe je ervaring op in het organiseren van evenementen.

De werkzaamheden bevatten onder meer:

  • De organisatie van (sponsor)events
  • Ondersteunen van marketing – en verkoopwerkzaamheden
  • Onderzoeken en uitvoeren van nieuwe marketing- en sponsormogelijkheden
  • Het up-to-date houden van het CRM-systeem
  • Het opstellen en versturen van e-mailings ten behoeve van marketing en sponsorwerving
  • Gastheer/gastvrouw bij concerten en andere activiteiten
  • Uiteraard bieden we een passende stagevergoeding en begeleiding.

Interesse?

Ben je een initiatiefrijke student met prima schrijfvaardigheid, goede contactuele eigenschappen en met interesse in klassieke muziek? Mail dan je CV en motivatie voor 1 juli 2017 naar Ronald van Gastel via hrm@nedpho.nl.