Hucborrel December
Artikel gepost op 18 December 2014

 

"Sint en Hucbaldianen: Feest, gelach en vreugdetranen"
Door Davin Mosterd
 

Voor mij was het de eerste borrel van het jaar en voor mij was het weer een waar genoegen om aanwezig te zijn. Op donderdag 4 december hebben wij gezellig met z’n allen het befaamde Sinterklaasspel gespeeld in Café ‘t Pandje. Iedereen nam voor een paar euro enkele kleine cadeaus mee om daar vervolgens een mede-Hucbaldiaan blij mee te maken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik op de valreep nog de stad in ben geweest om wat leuks te halen, maar toen ik eenmaal de juiste presentjes wist te bemachtigen, kwam ik erachter dat ik er helemaal niet aan gedacht had dat ik het ook allemaal in moest pakken. Terwijl ik op zoek was naar een oplossing voor dit probleem, viel mijn oog op twee inpakpieten midden in het winkelcentrum. Wat een gelukkig toeval! In ruil voor het zingen van een mooi lied, pakten zij al mijn cadeaus in (voor de nieuwsgierigen onder ons: dit was het – door mij geliefde – Sinterklaaslied “paardenvoetjes”). Met een goed gevoel zette ik mijn reis voort.

 

In ’t Pandje aangekomen wachtte ons een aangename verrassing. Onze geweldige Feestcommissie had ervoor gezorgd dat Sinterklaas ons niet stilletjes voorbijging. Integendeel, hij bleef gedurende het hele spel om alle lieve Hucbaldianen op schoot te ontvangen en een liedje te laten zingen. Ook ik moest bij de goedheiligman komen en zong wederom  “Paardenvoetjes” (blijft mooi natuurlijk). Het spel zelf verliep als vanouds: iedereen vond het weer spannend wat er toch in die pakjes zat en oh, oh, oh, kreeg je uiteindelijk dat pakje dat je zo graag wilde hebben? Het belangrijkste blijft voor mij toch wel dat het altijd ontzettend gezellig is.

 

Aan alles komt een eind en na het spel bleven we uiteraard nog wat drankjes nuttigen. Gelukkig maar, want ook de Reiscommissie had nog een leuke mededeling, namelijk de bestemming van onze studiereis! Dit jaar gaan we met zijn allen naar het prachtige Wenen, wat een verrassing! Ik hoop – en weet eigenlijk ook wel zeker – dat het een fantastische reis zal worden en raad het iedereen ook zeer aan om met ons mee te gaan.

 

Het paardje is nog lang niet moe, maar het moet naar bedje toe. Welterusten paardje… *imiteert het geluid van een paard*

 

 

Huctijd:
Maandag13:00 - 16:00Sonja
Dinsdag13:00 - 16:00Roselinde
Woensdag10:00 - 13:00Diantha
Donderdag13:00 - 16:00Olaf
Vrijdag10:00 - 13:00Marjolein
Postadres:
Muntstraat 2A, 3512 EV Utrecht
Bezoekadres:
Kromme Nieuwegracht 20 kamer 3.11
E-mail:Telefoon:
hucbald@hucbald.nl030-253 9345