Battle of the Commissies!
Recensie gepost op 30 March 2015

DE TRIOMF VAN DE ALUMNICOMMISSIE - HUCBALDS EERSTE COMMISSIEBATTLE

Door: Richard Sluijk

 

Disclaimer: onderstaand verslag is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar kan door foutieve overlevering feitelijke onjuistheden bevatten.

 

De vorige keer dat ik een column schreef voor de website van Hucbald schreef ik deze zo laat, dat ik moest terugvallen op het programmaboekje van het betreffende concert (dat ik nog verfrommeld in mijn tas had zitten) en de uiterst behulpzame website Wikipedia om een fatsoenlijk verhaal op te schrijven. Het was toen alweer een tijdje geleden dat deze activiteit geweest was en mijn geheugen liet wat steekjes vallen, maar uiteindelijk waren er genoeg hulpmiddelen te gebruiken. Zo niet deze keer. Dit verslag gaat namelijk over de Commissiebattle – of de 'Battle of the Commissies', zoals het Facebook-evenement heette. Hier was uiteraard geen programmaboekje aanwezig, dus ik heb niets om op terug te vallen behalve dit evenement op Facebook. Dit vertelt mij dat de activiteit plaatsvond op dinsdag 3 maart, inmiddels 3 weken geleden. Verder zie ik dat er alcoholische versnaperingen en non-alcoholische versnaperingen waren en dat de activiteit plaatsvond in de foyer van Kromme Nieuwegracht 20. Er staan ook enkele foto's, maar gelukkig is de foto met de uiteindelijke uitslagen van de wedstrijd dusdanig vaag, dat ik daar in dit verhaal geen rekening mee hoef te houden.

 

De Alumnicommissie wordt op het evenement genoemd als 'de minst populaire commissie van Hucbald', het 'ondergeschoven kindje', maar schijnbaar beeft iedereen van angst zodra duidelijk wordt dat zij voltallig meedoen. Dit bleek in de praktijk ook het geval, want er waren twee commissies niet aanwezig en van de aanwezige commissies was er geen enkele compleet, afgezien van de Alumnicommissie. Thuisgebleven wegens de angst om te verliezen van de veteranen? In elk geval was het erg heuglijk om de Sitecommissie, Lustrumcommissie, Koorcommissie en de Introcommissie te zien.

 

De avond vorderde gestaag en onder het genot van alcoholische versnapering werd een vijftal spellen gespeeld, waarbij verschillende vaardigheden op de proef gesteld werden. Het eerste spel, beerpong, werd voorzien van een inconsistente arbitrage en daarmee frustraties aan alle kanten. De regels waren deels onduidelijk en de bekertjes waren niet gevuld met bier, noch met water, waardoor het spel een stuk lastiger werd. Hier had de Alumnicommissie geen rekening mee gehouden en dus had zij twee maal nodig om uiteindelijk, na fatsoenlijk ingespeeld te zijn, de overwinning te behalen. Het tweede onderdeel betrof een spel waarbij focus van belang was: het Hucbaldlogo bleek verscheurd te zijn en het team dat het als eerste weer in elkaar kon zetten, won deze wedstrijd. Dit was voor de Alumnicommissie natuurlijk een peulenschil; al zo vaak hadden zij het logo van dichtbij gezien, dat het met gemak weer in elkaar gezet kon worden. Bij het derde onderdeel had de Alumnicommissie nog een moment om van zichzelf te laten horen: toen de Commissaris Intern & Onderwijs moest uitleggen hoe het spel 'eierlopen' werkte. In gezamenlijk overleg tussen de teams werd de looproute bepaald en ook op dit estafetteonderdeel bleek de Alumnicommissie te sterk voor de overige commissies.

 

Gelukkig was er na dit onderdeel ruimte voor pauze en werd er gezellig gezeten. Ook werden er verhalen uitgewisseld over wat de commissies allemaal gedaan hadden het afgelopen halve jaar. Nadat elke commissie haar verhaal had gedaan en vragen had beantwoord, ging de vijfkamp verder met het spel Twister. Het duurde niet lang voordat de commissieleden over de grond kronkelden en zichzelf in rare bochten aan het wringen waren. Benen en armen vlogen over en weer, tot – je raadt het al – de Alumnicommissie wederom zegevierde. Het laatste onderdeel van de wedstrijd hoefde voorts eigenlijk al niet meer gespeeld te worden, maar werd voor de vorm alsnog uitgevoerd. Hucbalds waarde Commissaris Intern & Onderwijs had namelijk een muziekquiz voorbereid: een favoriet onderdeel voor menig musicoloog in wording. Klassiekers als ‘4'33"’ van John Cage en ‘Heb Je Even Voor Mij?’ van Frans Bauer kwamen voorbij in de 40 stukken tellende quiz. Helaas werd achteraf vol afgunst gereageerd op de indeling van de categorieën, iets wat kennelijk nog vrij objectief kan zijn. Dit was echter geen probleem voor de Alumnicommissie, die alle mogelijk te behalen punten binnenhaalde en hiermee bekroond werd tot winnaar van de allereerste commissiebattle van Hucbald. De Alumnicommissie ging dan ook naar huis met de prachtige wisseltrofee: een zak paaseieren!

 

Middels dit verslag wil ik het bestuur van Hucbald graag bedanken voor het organiseren van deze activiteit. Ik heb het er in elk geval erg naar mijn zin gehad en ik geloof dat dit bij iedereen wel het geval geweest is. Het was een gezellige avond en een leuk moment om te horen waar iedereen mee bezig is, onder het genot van spel en spijs. Een leuke activiteit, die wat mij betreft wel voor herhaling vatbaar is! Tot slot mijn excuses aan Hucbalds Sitecommissie, die naast verliezen van het ‘ondergewaardeerde kindje’ ook nog zo lang moest wachten op het vernederende verslag daarvan. De volgende keer schrijf ik mijn artikel heus eerder.

 

 

Reactie van de redactie:

Helaas voor de Alumnicommissie werd dit artikel gecontroleerd door de echte winnaars van de battle. Dit betekent niet dat de Alumnicommissie geen waardige tegenstander was.

 
Huctijd:
Maandag13:00 - 16:00Marjolein
Dinsdag13:00 - 16:00Olaf
Woensdag13:00 - 16:00Sonja
Donderdag10:00 - 13:00Diantha
Vrijdag10:00 - 13:00Roselinde
Postadres:
Muntstraat 2A, 3512 EV Utrecht
Bezoekadres:
Kromme Nieuwegracht 20 kamer 3.11
E-mail:Telefoon:
hucbald@hucbald.nl030-253 9345