Sitecolumn 16
Column gepost op 16 June 2015

Mindf**k

 

The Bartender: “The only thing that I know for sure, is that you are the best thing that's ever happened to me. You know who she is, And you understand who you are, And now maybe you're ready to understand who I am” .

Door: Kirsten Pennings

 

Ook deze column zal gaan over een film die ik afgelopen week heb gezien. Om te verwijzen naar mijn laatste column: “Wat in een studentenhuis leven – met de luxe van een beamer en een Netflix-account – al niet oplevert”. Deze keer gaat het jammer genoeg – voor muziekwetenschappers in spe – niet over een muziekfilm (of over de muziek uit de film), maar het gaat over mijn liefde voor vreemde films met grote mindfucks.

 

 

Afgelopen week heb ik met enkele huisgenoten de film Predestination gekeken. Wat ik mee wil geven over de film is dat het begin heel traag gaat en het einde heel snel. Dus let in het begin goed op het verhaal, want daarna zal het zo snel gaan dat het misschien moeilijk is om alles bij te houden. De film gaat over een Time Travelling Agent die zijn oude identiteit verliest en een nieuwe tijdelijke opdracht krijgt als barman. Zijn ultieme doel is om een tijdreizende crimineel tegen te houden. In de bar ontmoet hij een jonge gast met een indrukwekkende confession story.

 

Andere films van deze categorie – maar met totaal andere onderwerpen – zijn onder andere de klassiekers The Matrix en Memento. Daarnaast kunnen ook films als Inception, Donnie Darko, – en volgens mijn huisgenoten ook – Shutter Island en Fight Club tot de mindfuck-categorie gerekend worden. Volgens Digital Spy (à link naar site hieronder) hoort Inception zelfs op nummer één in de mindfuck top 20. Maar welke film niet in de top 20 staat – die zeker Inception zou verslaan – is Predestination.

 

Ik wil natuurlijk niet te veel spoilers geven en ik wil al helemaal niet de grote mindfuck blootleggen – die je sowieso gaat ervaren als je de film kijkt. Ik wil meer interesse wekken voor de film en vooral interesse wekken om de mindfuck zelf te ervaren. Wat ik over de film prijs wil geven is een leuk detail dat je hopelijk herinnert nadat je de film gezien hebt. Predestination geeft een hele andere kijk op en draai aan het aloude “kip-en-eiprobleem”.

 

Laat me weten wat je van de film vond en hoe je de mindfuck vond!

 

 

Link: http://www.digitalspy.co.uk/movies/at-the-movies/a494945/20-greatest-mindfk-movies-inception-donnie-darko-fight-club.html#~pfi9HDe6gzty3h

 

Huctijd:
Maandag13:00 - 16:00Marjolein
Dinsdag13:00 - 16:00Olaf
Woensdag13:00 - 16:00Sonja
Donderdag10:00 - 13:00Diantha
Vrijdag10:00 - 13:00Roselinde
Postadres:
Muntstraat 2A, 3512 EV Utrecht
Bezoekadres:
Kromme Nieuwegracht 20 kamer 3.11
E-mail:Telefoon:
hucbald@hucbald.nl030-253 9345