Overig

Who the fuck is Jett Rebel?

Twee weken geleden, op zaterdag 29 november 2014, was de 3Doc “Who the fuck is Jett Rebel” op tv; voor mij toch best een indrukwekkend uur van mijn avond. Ik was erg geïnteresseerd in deze documentaire, aangezien ik een week van tevoren naar een concert van Jett Rebel geweest was. Een erg leuk concert, ik raad het iedereen aan. Je eerste indruk zal je misschien aansporen om te denken “Oh mijn god, hier wil ik niets mee te maken hebben; een jongen die lippenstift draagt? GAY!” (niet beledigend bedoeld, voor niemand, maar ik heb er velen zo over horen praten).

Het concert was muzikaal gezien echt geweldig, maar wat ik vooral erg leuk vond om te zien was hoe veel plezier het hele gezelschap in het optreden had. Iedereen genoot zichtbaar en ging totaal uit zijn dak—vooral de frontman, Jett Rebel a.k.a. Jelte Tuinstra. Een trigger voor mijn nieuwsgierigheid naar die Jelte Tuinstra was uiteindelijk pas het moment waarop ik heel voorzichtig een hand met een jointje erin uit de coulissen zag verschijnen. Jelte nam hier dankbaar een kort trekje van toen hij een kleine pauze kon nemen tijdens een van zijn nummers. Ik begon me toen wel af te vragen of alles wel zo leuk en gezellig was als het leek op dat moment, of dat het enkel zo leek omdat ze allemaal onder invloed waren.

Dit is een van de redenen waarom ik die documentaire ben gaan kijken afgelopen zaterdag. Zoals ik al zei: indrukwekkend. Iets wat ik iedereen aanraad, omdat het op een hele mooie manier weergeeft hoe contrasterend iemands persoonlijkheid kan zijn; omdat het op een hele mooie manier weergeeft wat het leven als — zeg maar gerust — een topmuzikant met iemand doet.  Iedereen leert erdoor inzien dat het leven als muzikant niet altijd over rozen gaat, en dat het soms ook moeilijk is: hoe leuk je baan als muzikant ook mag zijn.

 

Kijk de documentaire hier terug.