Humans of Hucbald

Humans of Hucbald: Pascal Jacobs!

In de maand april is de Hucbaldiaan van de maand de leukste Limburger van Hucbald (onder de eerstejaars natuurlijk). Jawel, het is Pascal Jacobs! Deze Sittardse gitarist (en stiekem ook fluitist, zoals we hem hebben leren kennen in Wenen) is eens goed uitgevraagd door onze redactie.

Wij: Wie is/zijn je favoriete musici?
Hij: Mijn favoriete musici zijn Slash, Zakk Wylde en Ozzy Osbourne. Het zijn ontzettend goede gitaristen, en Ozzy Osbourne is gewoon een god!

Wij: Wat zijn je hobby’s?
Hij: Mijn grootste hobby is gitaar spelen, dat doe ik al vier jaar. Verder zijn mijn hobby’s nog lezen en sporten. Heb ik verder nog hobby’s? Nee, volgens mij was dit het.

Wij: Wat is het beste reisje dat je ooit gemaakt hebt?
Hij: Disneyland in Amerika. Dat was echt het vetste.

Wij: Waar ben je trots op?
Hij: Op mezelf, en op mijn gitaren. Ook ben ik trots op mijn zusje: ze doet judo op hoog niveau en heeft laatst een tijd eruit gelegen met blessures. Ze is nu weer heel goed bezig. Ook ben ik wel trots op mijn mooie haar.

Wij: Wat wil je zeker nog doen in je leven?
Hij: Sowieso met muziek doorbreken, als gitarist in een band. Ik wil graag naar Amerika verhuizen. En mocht het muzikantenleven niets worden, dan word ik denk ik militair. Ik wil gewoon goed geld verdienen.

Wij: Wat is je favoriete quote?
Hij: “The dude abides” van The Big Lebowski – de beste film ooit.

Wij: Wat is je favoriete project binnen Hucbald?
Hij: Ik doe met geen enkel project meer mee, al vond ik het wel heel leuk om aan het bandproject mee te doen. Het koorproject is niet zo mijn ding. Qua commissies is de feestcommissie natuurlijk de beste. Ik vind het erg leuk om feestjes te organiseren.

Wij: Waarom ben je muziekwetenschap gaan studeren?
Hij: Ik werd niet toegelaten op de Rockacademie. Daarna ben ik verder gaan kijken en heb ik muziekwetenschap gekozen. Zo krijg ik meer theoretische kennis over muziek. Nu wil ik eerst mijn bachelor muziekwetenschap afmaken en daarna misschien de Rockacademie nog eens proberen.

Wij: Waar hoop je te staan over een jaar of 10?
Hij: Niet hier, in ieder geval. Ik hoop dat ik op grote podia over de hele wereld sta, op festivals en zo.

Wij: Heb je nog advies voor je (toekomstige) medestudenten?
Hij: Gewoon rustig blijven, niet stressen. Neem niet alles té serieus, qua studie: je studie is niet het belangrijkste in je leven.

Iedere maand wordt er een Hucbaldiaan in het zonnetje gezet, de zogenaamde Hucbaldiaan van de maand! Houd volgende edities in de gaten, en wie weet… ben jij straks aan de beurt!