Humans of Hucbald

Humans of Hucbald: Rinske Lerk!

De Hucbaldiaan van de maand mei is geworden… Rinske Lerk! Deze eerstejaars studente muziekwetenschap heeft afgelopen april veel voor ons betekend met haar plaats als secretaris in de reiscommissie. Wij hebben haar dan ook tijdens de studiereis geïnterviewd!

Wij: Wie is/zijn je favoriete musici?

Zij: Mijn favoriete band is Queen, omdat ik ze al lang ken. Mijn ouders zijn ook fan van Queen. We luisterden daarom ook altijd Queen, bijvoorbeeld  in de auto als we op vakantie gingen. Ik heb Queen trouwens ook live gezien. Het was mijn eerste concert.

Wij: Wat zijn je hobby’s?

Zij: Ik hou erg van lezen. Muziek is uiteraard ook een hobby. Verder houd ik van films en series kijken, van allerlei genres.

Wij: Wat is het beste reisje dat je ooit gemaakt hebt?

Zij: Wenen is super leuk natuurlijk! Mijn leukste reisje was echter in Canada, waar ik op uitwisseling was. Dat was echt heel gaaf.  Ik heb tweetalig onderwijs gevolgd op de middelbare school, vandaar dat ik naar Canada, Toronto, op uitwisseling kon. Vanaf de eerste klas had ik al voor de uitwisseling gespaard. Een andere heel leuke reis was naar Belfast, samen met mijn beste vriendin.

Wij: Waar ben je trots op?

Zij: Dat is een heel goede vraag! Ik ben er wel trots op dat ik mijn C-examen saxofoon gehaald heb. Ik houd er namelijk niet zo van om in mijn eentje voor publiek te spelen, wat ik hiervoor wel heb moeten doen. Daarnaast had ik ook nog alle stukken uit mijn hoofd geleerd.

Wij: Wat wil je zeker nog doen in je leven?

Zij: Ik wil nog veel reizen. Ik zou zeker nog een keer naar Australië willen gaan. Daarnaast zijn er heel veel meer dingen die ik zou willen zien en doen, maar dat is te veel om op te noemen.

Wij: Wat is je favoriete quote?

Zij: “Music was my first love and it will be my last” van het nummer Music was my first Love van John Miles. Deze quote heb ik ook in het jaarboek van het VWO geschreven.

Wij: Wat is je favoriete project binnen Hucbald?

Zij: De studiereis is natuurlijk het leukste project, als je dat een project kunt noemen. Ook vind ik het koorproject een erg leuk project. Zelf doe ik niet mee, maar ik kom zeker kijken naar de uitvoering en ik ga flyeren voor het concert.

Wij: Waarom ben je muziekwetenschap gaan studeren?

Zij: Ik had ervan gehoord en het leek me heel interessant, omdat ik muziek heel leuk vind en ik er veel meer over wilde weten.

Wij: Waar hoop je te staan over een jaar of 10?

Zij:  Wauw, dan ben ik al 28 jaar! Ik denk dat ik dan mijn studie heb afgerond en met een leuke baan bezig ben, maar eigenlijk heb ik daar nog niet veel over nagedacht.

 

Iedere maand wordt er een Hucbaldiaan in het zonnetje gezet, de zogenaamde Human of Hucbald! Houd volgende edities in de gaten, en wie weet… ben jij straks aan de beurt!