Overig

Alumnidag 2016

Alumnidag Studievereniging Hucbald

Op zaterdag 4 juni organiseert de Alumnicommissie de jaarlijkse Alumnidag! Op deze dag komen studenten en alumni van de opleiding Muziekwetenschap samen. Het programma van deze dag bestaat uit een workshop, een muziekquiz en een borrel. Voor huidige studenten dé kans om alumni de hemd van het lijf te vragen over hun carrière, hun studietijd of om tips en trucs te scoren voor de ideale stage/baan!

De Alumnidag vindt plaats in in Parnassos Cultuurcentrum, aan de Kruisstraat 201 in Utrecht. De inloop is vanaf 13.30 uur, het programma start om 14.00 uur. De Alumnidag is rond 17.30 uur afgelopen. Hierna is er mogelijkheid om met elkaar een hapje te eten.
De workshops zullen door de volgende personen gegeven worden:

Floris Schuiling

Eén van de workshops zal gegeven worden door UU-docent & onderzoeker én oud-Hucbald voorzitter: dr. Floris Schuiling! Floris Schuiling heeft Muziekwetenschap en Filosofie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en heeft zijn PhD gehaald aan de Universiteit van Cambridge, met een etnomusicologische studie naar “The Instant Composers Pool Orchestra”. Zijn interessegebied binnen de Muziekwetenschap focust zich vooral op de overlap tussen geïmproviseerde en gecomponeerde muziek in Nederland sinds eind jaren ’60. Momenteel doceert hij de cursussen ‘Geschiedenis populaire muziek’ en ‘Muziek van de westerse wereld B’. Tijdens zijn workshop zal Floris Schuiling meer vertellen over zijn werk en zal hij een casus voorleggen over een onderwerp dat hij regelmatig tegenkomt in zijn werk.
Anne Pagnier

De andere workshop zal gegeven worden door oud-Hucbald voorzitter (bestuur 2002-2003) Anne Pagnier. Anne is sinds 2010 producente bij het Nederlands Blazers Ensemble – NBE. Na haar studie Muziekwetenschap aan de UU heeft Anne ervaring opgedaan als producente bij ZET producties BV en de Young Pianist Foundation. Tijdens haar workshop zal zij ons een case study voorleggen uit haar werkveld.
Meer informatie?

Michael Huijbregts, voorzitter van de Alumnicommissie, is te bereiken op zijn mailadres: commissarisextern@hucbald.nl

Link Facebook-event:
https://www.facebook.com/events/1683435501905912/?active_tab=highlights
Adresgegevens Parnassos Cultuurcentrum
Kruisstraat 201, 3581 GK Utrecht