Overig

Open Podium

Donderdag 13 oktober was het zover: het eerste open podium van het collegejaar, en voor een aantal eerstejaars (waaronder ikzelf) het allereerste open podium van Hucbald. Bij binnenkomst werd er nog druk gesoundcheckt en nadat we een programma ontvingen van kersverse FeestCo-voorzitter Daniëlle waren we er helemaal klaar voor. De nieuwe FeestCo werd voorgesteld en daarna begon de avond met een optreden van onze secretaris Diantha. Met een flinke dosis zelfspot zong ze eerst Randy Newman’s Short People, en daarna Wannabe van the Spice Girls met een twist: de beste versie sinds de uitvoeringen op het introductiekamp heb ik me laten vertellen.

Met de optredens die volgden werden de vermoedens nogmaals bevestigd: Hucbaldianen barsten van het talent. Re-Action, bestaande uit Rico en Marc, zag dit open podium als een try-out voor hun eerste echte concert de dag erna, maar eigenlijk was dit natuurlijk hun eerste concert. Davin bracht een prachtige ode aan Ewald de Hucminion, die inmiddels de harten van veel Hucbaldianen heeft veroverd, en zijn nummer FFS had een iets andere betekenis dan wat het publiek verwacht had… Het duo Sleeër was misschien wel het béste voorbereid en bracht een Kattenmedley die uiteindelijk uit 1 dansende kat (Rhodan) bestond, een Spaanse dans en een slechte rap… Onze kennis van de Groningse taal is door Richard ook weer even opgefrist! Van Groningen gingen we naar Spanje, naar de prachtige gitaarklanken van Manuel waar iedereen aandachtig naar luisterde. Natuurlijk trad ook de Hucband op met de nieuwe zangeressen Naomi en Larissa.

Na de nummers Still Don’t Know en Wanna Be Like You was al gauw duidelijk dat de Hucband dit jaar weer een succes zal zijn! Er volgde dan ook een toegift en een luid applaus voor de nieuwe leden. Het was hartstikke gezellig en niemand wilde nog naar huis, dus volgde er al snel een jamsessie. En tja, geen Hucbaldactiviteit is compleet zonder Queen, dus werden door de aanwezige Hucbaldianen nog prachtige versies van Bohemian Rhapsody en Don’t Stop Me Now uitgevoerd. Een zeer gezellig en geslaagd eerste open podium van dit jaar en wie weet, misschien zijn er tijdens één van de volgende open podia wel optredens van eerstejaars bij…