Humans of Hucbald

Humans of Hucbald SPECIAL: het 77ste kandidaatsbestuur

Gisteravond werd het 77ste kandidaatsbestuur van Studievereniging Hucbald officieel ingestemd. We weten daardoor inmiddels alles over hun plannen en visie voor het komende studiejaar, maar voordat zij het roer overnemen moeten we hen ook op persoonlijk vlak wat beter leren kennen. De SiteCo heeft de nobele taak op zich genomen de echt belangrijke vragen te stellen, juicy details te ontrafelen, maar vooral deze vijf zeer gezellige Hucbaldianen aan jullie voor te stellen!

 

Stan wordt voorzitter, is 20 jaar oud en tweedejaars Muziekwetenschapstudent. Hij woont half in Utrecht en half in het Limburgse Elsloo, en bedacht zich tijdens dit interview pas dat hij zijn muziekinstrumenten wel eens mee kan nemen naar zijn kamer in Utrecht!

 

 

 

Kristel wordt secretaris, is 22 jaar oud en tweedejaars Muziekwetenschapstudent. Deze rock-chick woont in Utrecht en soms in Hoevelaken en soms in Nijkerk en haar favoriete genre is: een golden retriever!

 

 

 

Rinske wordt penningmeester, is 21 jaar oud en derdejaars Muziekwetenschapstudent en doet volgend jaar de master. Deze Hooglander kan je alles vertellen over Tim Burton en de muziek uit zijn films!

 

 

Fleur wordt commissaris intern & onderwijs, is 19 jaar oud, eerstejaars Muziekwetenschapstudent en daarmee de jongste telg van dit kandidaatsbestuur. Zij woont in Utrecht en af en toe Oosterhout en vindt iedereen bij Hucbald heel lief.

 

 

 

Kirsten wordt commissaris extern, is 22 jaar oud, woont in Utrecht en is soms in Uden. Deze net-afgestudeerde bachelorstudent begint volgend jaar aan de master en bezingt pannenkoeken in een nader te noemen kledingstuk!

 

 

 • Wat is jullie favoriete muziek?

Stan: “Axwell en Ingrosso, tweederde van Swedish House Mafia.”

Rinske: “Queen.”

Kristel: “Josh Homme en Eddie Vedder”

Fleur: “Moeilijke vraag, er zijn er te veel! In ieder geval Maria Mena, Bon Iver, the Tallest Man On Earth.”

Kirsten: “Ook Josh Homme, en Alain Johannes.”

 • Hoeveel instrumenten bezit je en hoeveel daarvan bevinden zich in je huidige huis?

Rinske: “Vier, maar ik kan er maar twee spelen. Ik heb een altsax en sopraansax, een elektrische piano en akoestische gitaar.”

Kirsten: “Ik heb twee harpen en twee keyboards waarvan één van elke in Utrecht staat. En een eitje natuurlijk.”

Fleur: “Ik heb thuis één ukelele, een piano, en een mondharmonica. In Utrecht heb ik één gitaar en één ukelele.”

Kristel: “In Nijkerk heb ik een tin whistle en een elektrische piano. In Utrecht heb ik een mandoline, twee ukeleles en twee gitaren.”

Stan: “Ik heb er acht maar geen één in Utrecht. Vier gitaren, één piano, een drumstel, eitjes en een ukelele.” Wij: “Waarom zijn de instrumenten niet in Utrecht?” Stan, duidelijk verbaasd over zijn eigen antwoord: “Geen idee, dat bedenk ik me nu pas. Ik moet ze eigenlijk wel naar Utrecht meenemen.”

 • Waarom ben je muziekwetenschap gaan studeren?

Stan: “Ik wilde iets muziek gerelateerd gaan doen maar op universitair niveau. Zo, in één zin!”

Alsof ze het hadden afgesproken volgde hierna vier keer het antwoord: “Hetzelfde als Stan.” Heeft deze kandidaats-Praeses zijn medebestuursleden nu al zo makkelijk met zich mee?

Kristel voegt dan toe: “Ik dacht dat ik dan ook een officieel goede muzieksmaak zou hebben, wat bij nader inzien eigenlijk heel relatief is. Ik kan nu vooral beter betogen waarom mijn smaak mijn smaak is.” Fleur zocht vooral verdieping in de achtergrond van muziek; “Daar ben ik hiervoor nooit echt bewust mee bezig geweest.” Kirsten zegt: “De open dag sprak mij heel erg aan, bovendien deed ik in mijn vrije tijd alles met muziek” en voegt daarna lachend toe: “Toen dacht ik nog dat ik goed was in muziektheorie.” Uit de antwoorden blijkt dat iedereen vooral heeft geleerd dat een goede muzieksmaak relatief is. “Alles is relatief,” aldus Kristel.

 • Als je maar 1 album/compositie zou kunnen meenemen naar een onbewoond eiland, welke zou dit dan zijn?

Het KB komt met verrassend uiteenlopende antwoorden, die wel allemaal ongeveer dezelfde onderbouwing hebben. Kirsten geeft een strategisch antwoord: “De verzamel CD’s van Woodstock.” Stan kan blijven luisteren naar het album American Idiot van Green Day. “Ik weet niet waarom. Ik wordt er gewoon niet moe van, hoe vaak ik het ook luister. Jeugdsentiment!” Fleur kiest voor haar favoriet Maria Mena, en Rinske verbaast ons wederom met haar hoogst onverwachte antwoord: Queens’ A Night At The Opera. Kristel aarzelt, maar kiest dan toch Ten van Pearl Jam.

 • Wat is het laatste concert dat je hebt bezocht?

Stan heeft moeite om zich het laatste concert dat hij op Pinkpop heeft gezien te herinneren, of zou je Pinkpop als geheel een concert kunnen noemen? Alles is relatief, toch? Anders was het Kings of Leon.

Rinske is duidelijk het meest hipster van de vijf met haar antwoord: “Switchfoot, waarschijnlijk kennen niet veel mensen dat.” Kirsten’s ware aard als (ex-)marketing-stagiaire van het Nederlands Kamerkoor komt naar boven met haar antwoord: “Brahm’s Requiem Reinvented door het Nederlands Kamerkoor en Remy van Kesteren. 

Fleur: “Het concert in Rome, wat was dat ook alweer? Bartók, Concerto per orchestra.”

Kristel: “Royal Blood in Paradiso.”

 • Als je één instrument zou kunnen kiezen dat je direct perfect zou kunnen bespelen, welke zou dit dan zijn?

Stan: “De harp. Ik zag Kirsten spelen op de klassieke avond en toen dacht ik: “dit wil ik ook!”.”

Fleur: “De contrabas. Het lijkt me gewoon heel vet. Al hoop ik niet van die hoge kruk af te vallen.”

Kristel: “Ik denk de viool, dan kan ik mensen vervelen met van die schotse fiddle liedjes.” Na een geniepig lachje voegt ze snel toe:  “Verder vind ik het gewoon heel mooi.”

Rinske: “De doedelzak.”

Kirsten: “Ik zou wel gitaar willen spelen.” De SiteCo kijkt nu al uit naar een toekomstig open podium waar het toekomstige bestuur de instrumenten ten gehore zullen brengen.

 • Met welke musicus/componist zou jij jezelf qua uiterlijk willen vergelijken?

Stan zou zijn stijl graag met Martin Garrix en Justin Bieber vergelijken. Wij: “Je lijkt een beetje op rapper Lil’ kleine”. Hij: “Thanks.” Fleur: “Een vriend van mij geilt altijd op jonge Brahms”. Een bevestigende Google zoekopdracht en veel gegiechel om andere jonge versies van componisten later, vervolgen we het interview.

 • Wat is de beste reis die je ooit gemaakt hebt?” Cas voegt snel toe: “En waarom is het de studiereis van 2017?”

Stan: “We gingen toch naar Madrid in 2016?” Kirsten antwoordt: “Voor mij was het toch Lissabon”. Diantha slaakt een gilletje bij al die Hucbald-geörienteerde geluiden. Toch twijfelt Rinske tussen een reis naar Belfast en een uitwisseling met Toronto.

Voor voormalig ReisCo-lid Kristel was de Romereis haar baby, maar ze noemt Edinbrrrrgh als mooiste stad. Hierop knort Fleur. De kakofonie aan geluiden en gelach wordt dan haastig afgekapt met Fleurs politiek correcte antwoord waar Cas al die tijd op wachtte: “De Studiereis naar Rome in 2017”. Dat belooft in ieder geval wat voor de volgende studiereis!

[tekst gaat verder onder foto]

 • Wat hopen jullie volgend jaar te bereiken?

Kirsten: “Ik wil eigenlijk gewoon een heel leuk bestuursjaar doen. Met zijn vijven en met alle leden. Natuurlijk wil ik ook succesvol zijn in mijn taak.” Snel voegt ze toe: “En tegelijkertijd mijn masterscriptie doen.” Fleur beaamt dat het haar heel leuk lijkt aan het einde van het jaar een hechte groep geworden te zijn, “en natuurlijk een goed bestuur voor de leden. Ook op persoonlijk gebied wil ik me verder ontwikkelen en groeien.”
Kirsten hoopt dat ze aan het einde van het jaar elkaars zinnen kunnen afmaken. Kristel: “Ja een hechte groep worden lijkt me mooi. En het kan altijd beter, meer ontwikkeling is meer beter. Ik wil vooral meer kanoën.” Rinske hoopt vooral dat Hucbald niet failliet gaat onder haar penningmeesterschap. Verder staat voor haar ook een master op het programma, “maar eerst maar eens mijn bachelor afmaken.” Stan voegt nog toe: “Ik vind het gewoon belangrijk dat we het met z’n vijven gezellig hebben. En natuurlijk een goed bestuur worden. Ik heb er nu al zin in.”

 • Dat klinkt allemaal heel ambitieus, maar wat gaat dan de vetste Hucbaldactiviteit van volgend jaar worden?

Kirsten roept “Alumnidag!” waarop gelach van de rest klinkt. Stan: “Natuurlijk zijn de studiereis en het koorproject altijd heel vet, maar ik heb ook wel wat leuke ideetjes voor de kroegentocht.” Rinske gokt toch op het koorproject of de studiereis, “maar misschien komt er iets bij wat je nu niet verwacht.” Aan deze mysterieuze suggesties voegt Kristel toe dat “als het dagje weg komt dat ik mijn hoofd heb, dat sowieso het vetst wordt!” De rest stemt enthousiast in. Fleur kijkt uit naar het schaatsen, en hoopt op meer sportieve activiteiten; “Ik denk dat dat wel grappig is met Hucbald.”

 • Hoe veel bestuurspunten denk je volgend jaar te behalen?

Kristel: “Leg is nog een keer uit?”, en dan na onze uitleg; “Dan denk ik nul.”

Voor Stan zal het op 6 blijven steken. Rinske gokt op 0, maar Diantha zet voor Rinske in op 4. Per ‘teveel’ behaalde punt zal de SiteC een biertje krijgen! Kirsten zet in op 1, en Rinske wilde haar antwoord nog veranderen maar het staat inmiddels zwart op wit. De SiteCo zal op de wissel-ALV in 2018 de balans opmaken.

 • Wat is je favoriete quote of Broodje?

Fleur: “Die ene met die fluit: “Pas op of ik sla je met m’n fluit!” Nee die ene met die tonijn! “Is tonijn chill?” “als je van tonijn houdt…”.” “Hahahaha”. Stan: “Ik denk “Mannen, te paard!” van Jurre. Als we ergens heen gaan roept Jurre: “Mannen” en de rest: “Te paard!”.”

Rinske: “Ik denk dat ik ga voor de quote op mijn telefoon: “We’re all mad here.””

Kirsten: “Ik heb heel erg achteraf gelachen om Nico en zijn “Karl K., de fashion designer”. Een paar weken later viel het kwartje, en nu staat het in de almanak”.”

Kristel : “Mijn hoofd is leeg, maar “Koffie!” is een mooie quote.”

 • Waar hoop je te staan over een jaar of 10?

Kirsten zegt over Stan: “Eerst voorzitter van Hucbald, dan de Wereld.” Stan: “Inderdaad. Maar het liefst wil ik als DJ op een groot podium staan zoals Ultra, of Tomorrowland.”

Rinske hoopt op een leuk leven zonder concreet een baan voor ogen te hebben, ten opzichte van Kristel: “Ik hoop dat ik een succesvolle concertprogrammeur ben. Misschien in festivals. En een sociaal leven en een hond.” Wij: “Wat voor een genre?” waarop Kristel antwoord: “Een golden retriever.” Wij: “…?” Zij: “Oh, muziek! Aan de kant van Rock, Lowlands enzo. Het moet hip zijn maar niet alleen maar dance. Zulke festivals.” En dan verontschuldigend naar Stan: “Niet Pinkpop, sorry.” Alsof we nog bij een paar vragen geleden zijn gebleven fluistert Kirsten: “Of we maken ons eigen festival!”

Fleur lijkt een baan in het onderwijs heel leuk, waarop ze een corrigerende tik, of wacht, een high five krijgt, en Kirsten staat over 10 jaar het liefst op de Dom met een leven, vrienden en puppies.

 • Als je een serenade voor je favoriete drankje zou moeten schrijven, welk drankje zou dit dan zijn en wat zou de titel van de serenade zijn?

Kristel: “GIN TONIC. Titel: Gin. Punt. De titel moet wel artistiek blijven.” Diantha: “Dat is ook Schenker’s favoriete drankje: Gin TONIC!”

Fleur: “Ik ga voor de Romeinse Mojito. Ik zou niet zingen, dan zou ik waarschijnlijk op m’n bek gaan.”

Kirsten: “Ik vind de appelflappen geniaal in ’t Pandje. En Sex on the Beach van Wenen.” Fleur begint te zingen. Kirsten vervolgt: ” Voor de Appelflappen zou ik mijn lijflied “Pannenkoek in mijn onderbroek” zingen.”

Stan: “Ik zou een cover maken van “piña colada.””

Rinske: “Ik ga voor cola. Het liedje is “Suzanne” (dat is ook mijn tweede naam) en mijn vader zingt het altijd als ik cola bestel. Het is ook een leuk liedje, en er wordt ook gezongen of ze cola wil.”

 • Wat is jouw favoriete vierklank?

Fleur: “Verminderd is altijd wel mooi.” Diantha: “Juist. Half-verminderd is eigenlijk nog mooier.” Fleur: “Ik weet het verschil eerlijk gezegd niet meer.”

Kirsten en Stan kunnen niet kiezen, vooral omdat Stan eigenlijk geen flauw idee heeft, “Ik heb Muziektheorie 1 wel gehaald hoor.” Kristel kiest dan voor een overmatig akkoord.

 • Wat vinden jullie van de vernieuwde website?

Iedereen: “Echt heel mooi, superchill.” Fleur voegt toe: “Het geeft het allemaal net een wat professionelere look. Lekker strak, dat vind ik wel mooi.”

Stan: “Ik ben heel benieuwd of de stagebank succesvol wordt.”

Kristel hoopt dat veel mensen naar de website toe gaan en stelt voor: “Misschien kunnen we er nog meer linkjes van op Facebook zetten?” Fleur denkt ook dat het andersom belangrijk is om de informatie op de website zo volledig mogelijk te houden “zodat ook mensen zonder Facebook alles goed kunnen meekrijgen.”

Ook Kirsten vindt de vernieuwde website mooi. “Het is ook belangrijk om een goede website voor nieuwe studenten te hebben.”

 • Wil je nog iets kwijt aan je (toekomstige) medestudenten?

Fleur: “Iedereen is altijd welkom bij Hucbald. Dat willen we ook uitstralen als bestuur.” De rest sluit zich daarbij aan.

Het einde van het interview luidt het begin in van hun tijd samen. Dat belooft een feestje te worden, zowel voor henzelf als voor Hucbald!

© Foto’s gemaakt door Marjolein Wellink.