Overig

Nieuwe faciliteiten in de UB binnenstad

Er is een proef gestart met nieuwe tekstborden op de kasten bij de UB-collecties Geschiedenis en Muziekwetenschap: er staat nu inhoudelijke informatie op de borden, in plaats van onbegrijpelijke cijferreeksen. Hierbij  twee voorbeeldfotootjes. De UB hoopt dat studenten, docenten en onderzoekers hierdoor gestimuleerd zullen worden om te gaan snuffelen in de kasten en daardoor de rijkdom van de collectie nog meer te gaan ontdekken. Het is de bedoeling om dit concept nog verder te gaan ontwikkelen, o.a. op basis van het concept “blended shelves” (d.w.z.: een combinatie van fysieke en digitale zoekmogelijkheden). Heel graag hoort de UB de mening van de studenten over deze proef. Reacties kunnen gestuurd worden aan Joost van Gemert.  j.j.m.vangemert@uu.nl