Vacatureplatform

Friendly Fire BV zoekt Marketing & Promotie Medewerker

Bedrijf

Friendly Fire is een jong, dynamisch en groeiend bedrijf dat zich intensief bezighoudt met de organisatie van concerten en evenementen alsmede het boeken en managen van binnen- en buitenlandse artiesten. Zo organiseren we onder meer festivals als Best Kept Secret, Indian Summer, Tuckerville en Live At: een concertreeks in het Amsterdamse Bos. Daarnaast boeken en organiseren we een groot aantal shows van Pixies tot Planet Earth en van Macklemore tot Kensington. Friendly Fire is gevestigd in Amsterdam en bestaat uit een team van 20 muziekenthousiastelingen.

De functie

Wij zijn voor onze immer groeiende organisatie op zoek naar een creatieve Marketing & Promotie Medewerker. Je werkt binnen de marketingafdeling samen met een team van andere marketeers, die zich bezighouden met het zo goed mogelijk onder de aandacht brengen van onze concerten en evenementen.

Jouw takenpakket houdt onder meer het volgende in:

 • Het opstellen, uitvoeren en bijsturen van marketingplannen en promotiecampagnes voor onze concerten en evenementen;
 • Contact onderhouden met mediapartners en (pers)relaties;
 • (Creatief) schrijven en redigeren van persberichten en mailings;
 • Creëren van (creatieve) tekst-, beeld- en videocontent voor social media accounts van de evenementen;
 • Inkoop, creatie en coördinatie van radio-, tv- outdoor- en online en offline advertentiecampagnes;
 • Het doen van marktonderzoek & – analyse van onze evenementen en concerten;
 • Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van marketing en promotie en dit toepassen binnen jouw functie;
 • Aansturing en begeleiden van stagiaires bij de uitvoering van promotieactiviteiten.
Wie ben jij?

Je hebt een relevante HBO-opleiding of hoger afgerond of hebt dit niveau behaald door opleiding en werkzaamheden. Je beschikt over (2 jaar) relevante werkervaring in een marketing/promotiefunctie. Werkervaring in de (live)muziekindustrie is een pré. Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign en Premiere hebben geen geheimen voor je, evenals als Excel en Word. Je beschikt over een flinke dosis creativiteit en hebt een bovenmatige interesse in muziek, nieuwe media en innovatie. Je hebt een flexibele werkhouding, werkt zelfstandig, nauwkeurig en gedreven en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Je bent communicatief zeer vaardig en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

 • Een 40-urige werkweek
 • Marktconform salaris
 • Werken in een jong, ambitieus en dynamisch team met een informele, professionele werksfeer
Meer weten of meteen solliciteren?

Voor informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure neem je contact op met Bianca Sno op nummer 020 – 2401 001. Direct solliciteren mag ook: mail je brief en cv vóór 22 november 2017 naar b.sno@friendly-fire.nl.