Stage Vacatureplatform

Stage Productie Festival Oude Muziek

VACATURE STAGIAIR(E) PRODUCTIE FESTIVAL OUDE MUZIEK

Ben jij benieuwd wat er allemaal bij komt kijken bij het organiseren van het grootste oudemuziekfestival ter wereld? Houd je van (oude) muziek, weet je van aanpakken, ben je communicatief sterk en beschik je over creatief en strategisch denkvermogen?

Vanaf maart tot en met het Festival Oude Muziek Utrecht (24 aug t/m 2 sep 2018) heeft de Organisatie Oude Muziek (OOM) plek voor een stagiair(e) op de afdeling Productie.

Wat ga je doen?

Als productiestagiair(e) werk je nauw samen met de producenten van de OOM om de totstandkoming van het Festival Oude Muziek Utrecht in goede banen te leiden. In samenwerking met het team stel je productieplannen op (voor bijvoorbeeld de Oude Muziek Markt, Zomerschool en STIMU-Symposium), die je grotendeels zelf zal gaan uitvoeren. De werkzaamheden zijn divers, van bv. het aanvragen van vergunningen en maken van draaiboeken tot het uitvoeren van de plannen en het begeleiden van de musici op de festivallocatie(s) zelf.

Wie zoeken wij?

  • affiniteit met (oude) muziek
  • beschikbaarheid van gemiddeld 2 dagen per week vanaf maart, oplopend tot fulltime tijdens de op- en 
afbouw van het Festival (24 augustus t/m 2 september)
  • goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels
  • accuratesse, efficiëntie en zelfstandigheid
  • HBO/WO niveau

Wat bieden wij?

Het betreft een deeltijdstage van twee dagen per week die naarmate het Festival nadert voltijds kan worden ingevuld. Na afloop van het Festival stopt deze stage.

Maandelijkse stagevergoeding in overleg.

Gratis concertbezoek tijdens het Seizoen Oude Muziek en het Festival Oude Muziek Utrecht (2018).

Over het Festival Oude Muziek Utrecht

De Organisatie Oude Muziek is verantwoordelijk voor het Festival Oude Muziek Utrecht (jaarlijks eind augustus in Utrecht) en het Seizoen Oude Muziek (oktober tot en met mei in Nederland, België, Frankrijk en Italië) en het Tijdschrift Oude Muziek.
Het Festival Oude Muziek Utrecht – het grootste in zijn soort ter wereld – is een tiendaags evenement en vindt jaarlijks eind augustus en begin september in de binnenstad van Utrecht plaats. Tijdens het festival zijn er ruim 225 concerten en andere activiteiten, zoals Zomerschoollezingen, de Oude Muziek Markt en het STIMU- Symposium. In 2018 staat het Festival Oude Muziek Utrecht in teken van Het Bourgondische leven.

Interesse?

Stuur je motivatie en CV vóór 5 februari 2018 naar Marijse Poutsma: marijse@oudemuziek.nl.