Stage Vacatureplatform

Stage productie bij Holland Baroque

Organisatie: Holland Baroque
Functie: Stagiair(e) productie
Plaats: Utrecht
Omvang: ca. 24-32 uur per week
Periode: september t/m december 2018 (precieze data in overleg)

 

Holland Baroque

Holland Baroque is een jong, flexibel en verrassend barokorkest uit Utrecht, dat vrij van conventies en poeha met uiteenlopende muzikale programma’s op de planken staat. Barokmuziek staat daarbij centraal, maar geregeld slaan de musici ook bruggen naar andere stijlen en kunsten. Balancerend tussen traditie en vernieuwing gaan zij steeds op zoek naar de actualiteit van de muziekbeleving. In de afgelopen jaren heeft Holland Baroque samengewerkt met vooraanstaande musici als Quatuor Mosaïques, Milos Valent Lars Ulrik Mortensen en Reinbert de Leeuw, maar ook met componist Nico Muhly, singer-songwriter Teitur, jazztrompettist Eric Vloeimans en jazzpianist Leszek Mozdzer. Deze innovatieve werkwijze werd al in 2008 beloond met de Kersjesprijs én de VSCD Klassieke Muziekprijs en recenter met de Diapason d’Or 2012. Voor het album Carrousel in samenwerking met Eric Vloeimans, won Holland Baroque in 2017 de Edison Klassiek Publieksprijs. Het bracht Holland Baroque op uiteenlopende podia, van het Konzerthaus Wien tot Paradiso, en van TivoliVredenburg tot de Wereldtentoonstelling in Shanghai.

 

Wat staat je te wachten

Voor de periode september t/m december 2018 zoekt Holland Baroque een stagiair(e), die de producent ondersteunt op kantoor en tijdens de tournees op locatie. We gaan een heel gaaf jaar tegemoet: We beginnen het seizoen met een tournee onder leiding van Alexis Kossenko en samen met acteurs Erik van der Horst en Maartje van de Weetering, we zullen Bachs Derde Brandenburgse concert herontdekken met de fantastische cellist Giovanni Sollima en spelen een prachtig kerstprogramma samen met slagwerker Joël Grare. Ook staan er weer concerten met Eric Vloeimans op de agenda. Kijk op www.hollandbaroque.com voor data en programma’s.

 

Wie zoeken wij

Ben je hands-on, enthousiast, betrokken, in bezit van rijbewijs B en zou je mee willen werken achter de schermen van een barokorkest? Stuur dan vóór 30 juni een e-mail met motivatie en CV naar clara@hollandbaroque.com. Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met Clara van Meyel, producent: 06 12 02 50 54.

 

Vergoeding

We hebben een vergoeding beschikbaar van €150 per maand. Reiskosten en maaltijden worden vergoed.