Stage Vacatureplatform

Vacature Stagiair(e) marketing bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch is een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek. Jaarlijks verzorgt het meer dan honderd concerten voor ruim 150.000 bezoekers – van optredens in de Rotterdamse wijktheaters tot grote buitenlandse tournees. Recensenten zijn het erover eens: dit orkest samen met chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin behoort tot de wereldtop. Als ambassadeur van de stad brengt het orkest niet alleen de Rotterdamse cultuur buiten de stadsgrenzen, maar is het tegelijkertijd een inspirerend podium voor zakelijke ontmoetingen. Voor ons orkest zijn wij op zoek naar een:

Stagiair(e) marketing (vanaf oktober 2018)

De afdeling Marketing en Sales van het Rotterdams Philharmonisch Orkest is op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste stagiair(e) om het team te versterken.

 

De afdeling
De stagiair(e) maakt deel uit van het team marketing en communicatie. Deze afdeling bestaat uit één afdelingsverantwoordelijke en zeven medewerkers. Op de afdeling vinden alle werkzaamheden plaats in het kader van marketingcommunicatie, PR, online marketing en marktonderzoek.

 

De stage
De stagiair(e) draagt bij aan de marketing van het orkest. Wij zoeken een stagiair(e) met analytisch vermogen en een goede neus voor (doelgroep)marketing. Je bent punctueel en precies en hebt een commerciële instelling en je kunt ondersteuning bieden aan de experts binnen het team, waar nodig. Actuele kennis en vernieuwende ideeën op het gebied van online en mobiele media en marketing zijn een pré. Als stagiair(e) ben je onder meer betrokken bij:

 • mede-bedenken, uitwerken, uitvoeren en evalueren van uiteenlopende marketingactiviteiten, zowel off- als online
 • opzetten en uitvoeren van onderzoek (bijv. doelgroepmarketing, analyse kaartverkoop)
 • contacten onderhouden met toeleveranciers, joint promotion partners, collega-instellingen
 • seizoensbrochure 2019/2020

De stage begint in principe in oktober 2018, voor een periode van minimaal 6 maanden (minimaal drie dagen per week). De exacte duur wordt in overleg met de kandidaat en de opleiding bepaald. Dit geldt ook voor een mogelijke specifieke stageopdracht. Die opdracht kan voortvloeien uit bovengenoemd werkplan. Het is in principe mogelijk als onderdeel van de stage een onderzoek uit te voeren, maar slechts in goed overleg met de afdelingsverantwoordelijke marketing & sales.

 

Jouw profiel

 • Je zit in het (een na) laatste jaar van je opleiding of doet een researchmaster. Bijvoorbeeld: economie, bedrijfskunde of Cultural Economics.
 • Je hebt affiniteit met de culturele sector in Rotterdam
 • Je kunt doelgroepen onderscheiden en je inleven in de wensen en behoeftes van verschillende doelgroepen
 • Je bent gemotiveerd en houdt van aanpakken
 • Je bent stressbestendig en in staat om snel in te spelen op onverwachte situaties
 • Je hebt sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden
 • Je werkt accuraat en met oog voor detail
 • Je bent creatief, doch praktisch ingesteld
 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team optimaal presteren

 

Ons aanbod

 • Werkervaring bij een toporkest en een van de meest belangrijke culturele instanties in Rotterdam
 • Professionele begeleiding en ondersteuning van je directe collega’s en leidinggevende
 • Stagevergoeding conform de richtlijnen van Gemeente Rotterdam
 • Bovendien de mogelijkheid om voordelig zelf concerten te bezoeken

 

De procedure

Spreekt deze stage jou aan en herken je jezelf in het profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatiebrief en CV naar: het Rotterdams Philharmonisch Orkest, t.a.v. Aza Fakhran, via sollicitaties@rpho.nl, o.v.v. de vacaturenaam en vacaturebron.