Stage Vacatureplatform

Stagiair(e) Productie – Festival Oude Muziek Utrecht

Ben jij benieuwd wat er allemaal bij komt kijken bij het organiseren van het grootste oudemuziekfestival ter wereld? Houd je van (oude) muziek, weet je van aanpakken, ben je communicatief sterk en beschik je over creatief en strategisch denkvermogen?
Vanaf maart tot en met het Festival Oude Muziek Utrecht (23 aug t/m 1 sep 2019) heeft de Organisatie Oude Muziek (OOM) plek voor een stagiair(e) op de afdeling Productie.

Als productiestagiair(e) werk je nauw samen met de producenten van de OOM om de totstandkoming van het Festival Oude Muziek Utrecht in goede banen te leiden. In samenwerking met het team stel je productieplannen op (voor bijvoorbeeld de Oude Muziek Markt, Zomerschool en What’s New), die je grotendeels ook zelf uitvoert. De werkzaamheden zijn divers, van bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen en maken van draaiboeken tot het begeleiden van de musici op de festivallocatie(s) zelf.

Wij zoeken iemand met:

  • affiniteit met (oude) muziek
  • beschikbaarheid van gemiddeld 2 dagen per week vanaf maart, oplopend tot fulltime tijdensde op- en afbouw van het Festival (23 augustus t/m 2 september)
  • goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels
  • accuratesse, efficiëntie en zelfstandigheid
  • HBO/WO niveau

Omvang:

Het betreft een deeltijdstage van twee dagen per week die naarmate het Festival nadert voltijds kan worden ingevuld. De stage loopt tot en met 2 september 2019.

Vergoeding:

Maandelijkse stagevergoeding in overleg.
Gratis concertbezoek tijdens het Seizoen Oude Muziek en het Festival Oude Muziek Utrecht (2019).

Over het Festival Oude Muziek Utrecht:

De Organisatie Oude Muziek is verantwoordelijk voor het Festival Oude Muziek Utrecht (jaarlijks eind augustus in Utrecht) en het Seizoen Oude Muziek (oktober tot en met mei in Nederland, België, Frankrijk en Italië) en het Tijdschrift Oude Muziek. Het Festival Oude Muziek Utrecht – het grootste in zijn soort ter wereld – is een tiendaags evenement en vindt jaarlijks eind augustus en begin september in de binnenstad van Utrecht plaats. Tijdens het festival zijn er ruim 225 concerten, en andere activiteiten zoals Zomerschoollezingen, de Oude Muziek Markt en het STIMU-Symposium. In 2019 staat het Festival Oude Muziek Utrecht in het teken van Napels. 

Interesse?

Stuur je motivatie en CV vóór 18 februari 2019 naar Marijse Poutsma: marijse@oudemuziek.nl.

www.oudemuziek.nl