Columns

Column #84

IMG_20200509_193352238_HDR

Wat leven we nu in een gekke tijd. Je kan er niet omheen: het nieuws, de stad, de winkels, de mensen… alles en iedereen herinnert je eraan dat alles nou eenmaal gek en vreemd is nu door corona. Hoewel het heel goed is en fijn is dat er steeds meer dingen terug gaan naar “normaal”, baart dat mij ook zorgen. Zal er een heftige tweede golf besmettingen komen? Zo ja, wat zal er gebeuren? Hoe zullen we daarmee omgaan? Er zijn en heleboel vragen die in mijn hoofd zijn gaan leven de afgelopen twee maanden. Één van die vragen is dan ook: hoe kan ik positief blijven in deze situatie? Dat vind ik meestal al lastig, en nu eigenlijk al helemaal. Maar gelukkig kan ik nog wel een paar dingen op een rijtje zetten die de afgelopen tijd wat makkelijker gemaakt hebben.

Het nieuws vermijden was iets waarvan ik al snel doorhad dat dat nodig was. Ik kijk niet te vaak op nos.nl en ik lees ook niet alle nieuwsartikelen die op mijn Facebook of Twitter tijdlijn voorbij komen. Natuurlijk wil ik op de hoogte blijven van wat er aan de hand is, maar ik wil er ook niet constant mee bezig zijn. Ook heb ik gelukkig m’n werk niet compleet los hoeven laten, terwijl de winkel dicht was was er genoeg te doen daar, maar ook vanuit huis. Sinds 1 mei zijn we zelfs weer open, niet helemaal als voorheen natuurlijk, maar het is fijn om weer aan het werk te zijn en weer (meer) collega’s te zien. Verder ben ik ongelofelijk blij dat ik midden in deze gekte samen met mijn vriend een appartement heb kunnen vinden. We hebben geverfd, meubels gesleept, en wonen nu heerlijk. Het is nu nog een kwestie van de puntjes op de i zetten: de allerlaatste doosjes uitpakken, wat leuke dingen aan de muren hangen en plantjes verpotten en een plekje geven.

Af en toe een rondje lopen of even buiten gaan zitten en van de zon genieten (wanneer deze er is) maakt dingen ook wel iets dragelijker. En in contact blijven met vrienden is ook een goeie. Via Discord kletsen, online spelletjes spelen (Pictionary en Cards Against Humanity vind ik het leukst), of met veel voorzichtigheid en met anderhalve meter afstand bij elkaar op bezoek gaan: er zijn veel opties. Hopelijk houdt iedereen het op deze manier vol en kunnen we in de (nabije) toekomst weer concerten, festivals en andere evenementen bezoeken. Want met alle annuleringen en verplaatsingen ben ik héél erg toe aan weer live muziek meemaken. Maar voor nu moeten we even genoegen nemen met livestreams vanuit oefenruimtes en YouTube filmpjes.

Aan iedereen: veel succes nog met de vakken van blok vier, en zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.