Columns

Lockdown-activiteiten

pexels-pixabay-209728

Sinds afgelopen december is de lockdown een stuk strenger geworden, waardoor er minder opties zijn om vrienden te zien en je vrije tijd te besteden. Gelukkig zijn er alsnog leuke dingen mogelijk. Dit is wat ik zoal heb gedaan om van mijn verveling af te komen.

 1. Hardlopen.
  Mijn examenjaar op de middelbare school werd abrupt afgekapt in maart 2020, en daarmee ook mijn belangrijkste bron van beweging, namelijk van en naar school fietsen. In de zomervakantie bedacht ik me dat ik toch wel heel weinig buiten kwam, dus ben ik begonnen met joggen op mijn eigen tempo (oftewel een slakkengangetje). Ik ben bepaald geen atletisch persoon, maar ik ben erachter gekomen dat ik hardlopen absoluut niet haat als er geen Coopertest of piepjestest of andersoortige onvoldoende voor gym aan vasthangt.
  Op mijn eigen tempo rennen betekent ook dat ik meer tijd heb om een beetje om me heen te kijken en om te praten met degene die naast me rent. In eerste instantie vooral mijn moeder, maar nu spreek ik steeds vaker met een vriend van me af om in de Oude Warande (een bos in Tilburg) te gaan rennen.
  In conclusie: in goed gezelschap (met één persoon kan precies met de maatregelen) en op je eigen tempo is rennen eigenlijk best wel leuk.
 2. Weer eens een keertje een boek pakken.
  Als kind hield ik erg veel van lezen, tot de bovenbouw op de middelbare school. Nu literatuur lezen echter geen verplichting meer is, kan ik er weer van genieten. Ik lees lang niet zoveel als vroeger, maar een paar hoofdstukjes voor het slapengaan lezen is toch wel erg prettig. ben ik begonnen met door de stapel boeken op mijn kamer heen te lezen.
  Ik heb eerder ook geprobeerd om weer het geduld op te brengen om weer eens een boek te pakken, buiten wat ik voor school moest. Die pogingen zijn helaas mislukt, en hebben tot een grote stapel half uitgelezen boeken op mijn nachtkastje geleid. Toen ik afgelopen november een van die boeken weer oppakte, was het eigenlijk heel leuk. Inmiddels is de berg boeken op mijn nachtkastje al een stuk kleiner.
 3. Online activiteiten met vrienden organiseren.
  Met één iemand afspreken en netjes anderhalve meter afstand houden is een manier om contact te houden met vrienden, maar de mogelijkheden om met een groepje iets leuks te gaan doen zijn helaas erg beperkt nu.
  Vóór de lockdown en in de zomervakantie dat er weer wat dingen mochten, speelde ik op vrijdagavonden bordspellen met een groep vrienden. Ook hebben we wel eens filmavondjes georganiseerd, of andere leuke activiteiten. Nu dat niet meer in het echt kan, doen we vaak leuke dingen samen via Discord. We hebben o.a. een pubquiz gedaan en een eigen custom set Cards Against Humanity gemaakt. Er is uiteraard niet altijd een speciale activiteit nodig om het gezellig te hebben met vrienden. Gewoon met een groepje videobellen en kletsen is ook altijd heel gezellig.

Als ik nog eens goed kijk naar wat ik doe om me niet te vervelen tijdens de lockdown, komt het eigenlijk neer op drie hele simpele dingen: een nieuwe vaardigheid leren, een oude hobby weer eens oppakken, en contact blijven houden met vrienden. Ik kijk ernaar vooruit om deze dingen weer te doen zonder dat er anderhalve meter afstand aan te pas komt, maar tot die tijd vermaak ik me wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.