Stage Vacatureplatform

Stagiars gezocht: Discourses in the Early Middle Ages

Stagiairs gezocht 

De Utrechtse Universiteitsbibliotheek afdeling Bijzondere Collecties en het NWO-project Citizenship  Discourses in the Early Middle Ages hebben ruimte voor vier stagiairs. 

Je gaat stagelopen bij de UBU Bijzondere collecties en bij het NWO-onderzoeksproject Citizenship  Discourses in the Early Middle Ages. Samen met medestagiairs bereid je een tentoonstelling voor in  de Domkerk in het kader van het project Gelukkige stad! Sint-Maarten en de 900ste stadsverjaardag  van Utrecht in 2022

Project Gelukkige stad! 

In 2022 viert de stad Utrecht 900 jaar stadsrechten. Een multidisciplinaire projectgroep onder leiding  van Prof. dr. Els Rose (Universiteit Utrecht) organiseert ter gelegenheid van de stadsverjaardag een  publieksproject over stedelijk samenleven in relatie tot de heilige stadspatroon in heden en verleden  onder de titel Gelukkige stad! 

Wat geluk voor een stad behelst en hoe een stad reageert op crisis die duurzaam stedelijk  samenleven bedreigt, wordt in verschillende tijden en omstandigheden op telkens verschillende  manieren ingevuld. Het multidisciplinaire en multimediale project Gelukkige stad! vertelt het verhaal  van Utrecht en Sint-Maarten. Vanaf de vroege Middeleeuwen tot op de dag van vandaag inspireert  deze patroonheilige mensen met verschillende achtergronden tot het bouwen aan een gelukkige  stad. Het project maakt met een publieksboek, een publiekssymposium, een tentoonstelling en een  integrale uitvoering van middeleeuwse Sint-Maartensmuziek (met een audiovisuele registratie) in de  Domkerk middeleeuws Utrechts erfgoed toegankelijk voor een hedendaags stedelijk publiek. 

Werkzaamheden 

In dit project is plek voor 4 stagiairs (2 op BA-niveau, 2 op MA-niveau) die de tentoonstelling  voorbereiden, in samenwerking met stagebegeleiders dr. Bart Jaski, UBU Bijzondere collecties, en  prof. dr. Els Rose, projectleider en leider van het NWO-project Citizenship Discourses

De werkzaamheden betreffen het voorbereiden van acht tentoonstellingspanelen met middeleeuws  en hedendaags Sint-Maartensmateriaal vanuit verschillende invalshoeken. Beeldmateriaal en  geschreven toelichtingen worden door de studenten geselecteerd en vervaardigd, alsmede audio visueel materiaal dat door middel van QR-codes toegankelijk wordt gemaakt voor bezoekers met  een smartphone. Daarvoor zullen de studenten informatie ophalen bij de stagebegeleiders en bij  andere experts uit hun netwerk. Technische aspecten worden door de tentoonstellingscommissie  van de Domkerk begeleid: zij drukken het materiaal dat in voorgeschreven format door de studenten  moet worden aangeleverd. Samenwerken met deze groep vrijwilligers is onderdeel van de stage. In  de UBU zullen de stagiairs ook betrokken worden bij het verder (online) toegankelijk maken van  middeleeuws materiaal dat wordt bewaard in UBU Bijzondere Collecties. 

Periode van de stage en vergoeding, contact 

De stages worden gedaan in de periode november 2021 – juni 2022; opening van de tentoonstelling  is voorzien op 2 juni 2022 waarna nog tijd is voor verslaglegging en reflectie. Vergoeding: BA 7.5 ECTS per blok; MA 5 ECTS per blok, min. 1 blok, max. 2. Voor informatie kun je  contact opnemen met Els Rose: h.g.e.rose@uu.nl. Aanmelding voor 10 oktober 2021, eerder mag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.