Vacatures: Summerschool Junior 2023

We hebben op dit moment twee vacatures voor Summerschool Junior 2023: een vacature voor groepsbegeleiders én voor programmabegeleiders. Bij beide vacatures kun je je opgeven voor één week of beide weken (10 – 13 juli en 17 – 20 juli). Solliciteer vóór 20 maart!

Als groepsbegeleider begeleid je samen met een andere groepsbegeleider vier dagen lang een vast groepje van vijftien kinderen. Als duo zorgen jullie ervoor dat de sfeer goed is, dat de kinderen op tijd bij de activiteiten zijn, en dat de nodige koekjes of pleisters worden uitgedeeld.

Bij Summer School Junior ga je vier dagen op pad met de kinderen om ze kennis te laten maken met wetenschap. Als groepsbegeleider begeleid je de groep naar de activiteiten, waar je zelf ook nog wel eens iets van opsteekt! Een hele leerzame, leuke en ook grappige week. Kinderen zijn nou eenmaal nogal eerlijk, wat juist heel leuk is! Tussendoor ga je lekker wat eten en voetballen of spelletjes spelen in de zon. Het is een super leuke week waarin je veel leert en veel waardering krijgt!
Jochem de Jong, groepsbegeleider 2022

Als programmabegeleider ben je als het ware de docent: je geeft de introductie en de instructies, en begeleidt de kinderen bij de uitvoering. Je geeft gedurende vier dagen hetzelfde programma aan steeds een andere groep kinderen. Je wordt vooraf getraind in het programma, zodat je alle ins en outs van jouw onderwerp weet.

Vorige zomer heb ik tijdens Summerschool Junior een programma begeleid binnen het thema ‘taal en geschiedenis’. Als programmabegeleider geef je zo’n vier dagdelen in een week je programma voor steeds een nieuwe groep kinderen. Je hebt dus de rol van de docent. In het programma hebben we aan de hand van oude en nieuwe Kinderen voor Kinderen-liedjes onderzocht hoe de rol van kinderen door de jaren heen is veranderd. Ik vond het hartstikke leuk om te zien hoe basisschoolkinderen al aan de slag kunnen met onderzoek doen, maar ondertussen hebben we ook gewoon gezellig gedanst op de Kinderen voor Kinderen-liedjes; die afwisseling maakte het zo leuk! Voordat de week begint word je zelf ook goed begeleid, zodat je de inhoud van het programma goed kent en weet wat je te wachten staat. Ik heb tijdens de week veel nieuwsgierige kinderen maar ook veel leuke studenten leren kennen. Iedereen is vol enthousiasme en dat maakt SSJ een heel leuke ervaring!
Luna Gloudemans, programmabegeleider 2022

Bij Summerschool Junior krijgen nieuwsgierige kinderen uit groep 5 t/m 8 de kans om kennis te maken met onderzoek doen en de universiteit. Zo ontdekken ze hoe leuk wetenschap is! Werk je graag met kinderen, wil je hen vier dagen lang begeleiden en vind je wetenschap ook interessant? Word dan groepsbegeleider bij Summerschool Junior 2023!

Summerschool Junior wordt twee weken achter elkaar gegeven. Week 1 is van 10 t/m 13 juli; week 2 is van 17 t/m 20 juli. Per week komen ongeveer 250 kinderen vier dagen lang naar het Utrecht Science Park (USP) en komende editie (primeurtje!) ook deels bij het Universiteitsmuseum (UMU) in de binnenstad. Voorgaande jaren onderzochten ze bijvoorbeeld vleesetende planten, bouwden ze de stad van de toekomst, testten ze de luchtkwaliteit in het USP en isoleerden ze hun eigen DNA.  

Wij zijn op zoek naar studenten die het leuk vinden om samen met een andere groepsbegeleider een groepje van vijftien kinderen te begeleiden tijdens Summerschool Junior. Je neemt je groep gedurende de week mee langs zeven verschillende programma’s. Als duo zorgen jullie ervoor dat de sfeer goed is en de kinderen op tijd bij hun programma’s zijn, voetbal of knutsel je lekker mee in de pauze en deel je de broodnodige koekjes uit. Andere studenten geven het programma (daarvoor hebben we ook een vacature). 

Summerschool Junior 2023 is op zoek naar groepsbegeleiders!

Wij zoeken enthousiastelingen die… 

 • Aan het HBO/WO studeren of net afgestudeerd zijn; 
 • Affiniteit hebben met kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool; 
 • Ervaring hebben of willen opdoen met het begeleiden van groepen kinderen en het leuk vinden met hen mee te spelen; 
 • Het leuk vinden om kinderen enthousiast te maken voor wetenschap door ze te begeleiden tijdens Summerschool Junior; 
 • Aanwezig kunnen zijn op 10 t/m 13 juli en/of 17 t/m 20 juli tussen +/- 9.00 en 16.00 uur. Deze tijden kunnen iets afwijken; 
 • Aanwezig kunnen zijn bij de kick-off op zaterdag 10 juni. Hier geven we jullie de benodigde informatie, leren we elkaar kennen en sluiten we de dag af met een gezellige borrel.

Wat verwachten wij van jou?  

 • Je bent minstens één week en bij voorkeur beide weken beschikbaar. 
 • Je bent beschikbaar op de kick-off, zaterdag 10 juni tussen +/- 10:00 en 17:00. 
 • Je begeleidt samen met één andere begeleider een groep van 15 kinderen en voelt je hiervoor verantwoordelijk. 
 • Je bent (pro)actief en betrokken in het begeleiden van de kinderen. 

Wat bieden wij jou?

 • Leerervaring in het begeleiden van kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool. 
 • Een superleuke week samen met andere studenten
 • Een vrijwilligersvergoeding van € 200,- euro per week, dus voor twee weken € 400,-.    
 • Een gezellige afsluiting aan het einde van de week met pizza en drankjes!

Enthousiast? 

Vul dan vóór 20 maart dit aanmeldformulier in. We houden geen sollicitatiegesprekken, maar krijgen wel graag een indruk van wie je bent. Daarom vragen we in het formulier of je een foto of video wilt uploaden. Voor vragen over de vacature kan je terecht bij Wieke, Nadine en Merel, via ssj.begeleiders@uu.nl externe link.
Mocht het geven van de programma’s je leuker lijken dan het begeleiden van een groepje kinderen, check dan snel deze vacature. Meer weten over Summerschool Junior en benieuwd naar de ervaringen van je voorgangers? Check onze website externe link of Facebookpagina externe link!  

Summerschool Junior 2023 is op zoek naar programmabegeleiders!

Bij Summerschool Junior krijgen nieuwsgierige kinderen uit groep 5 t/m 8 de kans om kennis te maken met onderzoek doen en de universiteit. Zo ontdekken ze hoe leuk wetenschap is! Werk je graag met kinderen, wil je hen vier dagen lang begeleiden en vind je wetenschap ook interessant? Word dan groepsbegeleider bij Summerschool Junior 2023!

Summerschool Junior wordt twee weken achter elkaar gegeven. Week 1 is van 10 t/m 13 juli; week 2 is van 17 t/m 20 juli. Per week komen ongeveer 250 kinderen vier dagen lang naar het Utrecht Science Park (USP) en komende editie (primeurtje!) ook deels bij het Universiteitsmuseum (UMU) in de binnenstad. Voorgaande jaren onderzochten ze bijvoorbeeld vleesetende planten, bouwden ze de stad van de toekomst, testten ze de luchtkwaliteit in het USP en isoleerden ze hun eigen DNA.  

Wij zijn op zoek naar studenten die het leuk vinden om samen met een andere groepsbegeleider een groepje van vijftien kinderen te begeleiden tijdens Summerschool Junior. Je neemt je groep gedurende de week mee langs zeven verschillende programma’s. Als duo zorgen jullie ervoor dat de sfeer goed is en de kinderen op tijd bij hun programma’s zijn, voetbal of knutsel je lekker mee in de pauze en deel je de broodnodige koekjes uit. Andere studenten geven het programma (daarvoor hebben we ook een vacature).
 

Wij zoeken enthousiastelingen die… 

 • Aan het HBO/WO studeren of net afgestudeerd zijn; 
 • Affiniteit hebben met kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool; 
 • Ervaring hebben of willen opdoen met het begeleiden van groepen kinderen en het leuk vinden met hen mee te spelen; 
 • Het leuk vinden om kinderen enthousiast te maken voor wetenschap door ze te begeleiden tijdens Summerschool Junior; 
 • Aanwezig kunnen zijn op 10 t/m 13 juli en/of 17 t/m 20 juli tussen +/- 9.00 en 16.00 uur. Deze tijden kunnen iets afwijken; 
 • Aanwezig kunnen zijn bij de kick-off op zaterdag 10 juni. Hier geven we jullie de benodigde informatie, leren we elkaar kennen en sluiten we de dag af met een gezellige borrel. 

Wat verwachten wij van jou?  

 • Je bent minstens één week en bij voorkeur beide weken beschikbaar. 
 • Je bent beschikbaar op de kick-off, zaterdag 10 juni tussen +/- 10:00 en 17:00. 
 • Je begeleidt samen met één andere begeleider een groep van 15 kinderen en voelt je hiervoor verantwoordelijk. 
 • Je bent (pro)actief en betrokken in het begeleiden van de kinderen. 

Wat bieden wij jou?

 • Leerervaring in het begeleiden van kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool. 
 • Een superleuke week samen met andere studenten
 • Een vrijwilligersvergoeding van € 200,- euro per week, dus voor twee weken € 400,-.    
 • Een gezellige afsluiting aan het einde van de week met pizza en drankjes!

Enthousiast?  

Vul dan vóór 20 maart dit aanmeldformulier in. We houden geen sollicitatiegesprekken, maar krijgen wel graag een indruk van wie je bent. Daarom vragen we in het formulier of je een foto of video wilt uploaden. Voor vragen over de vacature kan je terecht bij Wieke, Nadine en Merel, via ssj.begeleiders@uu.nl.

Mocht het geven van de programma’s je leuker lijken dan het begeleiden van een groepje kinderen, check dan snel deze vacature

Meer weten over Summerschool Junior en benieuwd naar de ervaringen van je voorgangers? Check onze website of Facebookpagina!   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.