Junior digital marketeer

Het Rotterdams Philharmonisch is een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek. Jaarlijks verzorgt het meer dan honderd concerten voor ruim 150.000 bezoekers – van optredens in de Rotterdamse wijktheaters tot grote buitenlandse tournees. Recensenten zijn het erover eens: dit orkest samen met chef-dirigent Lahav Shani behoort tot de wereldtop. Als ambassadeur van de stad brengt het orkest niet alleen de Rotterdamse cultuur buiten de stadsgrenzen, maar is het tegelijkertijd een inspirerend podium voor zakelijke ontmoetingen. Voor ons orkest zijn wij op zoek naar een:

Junior digital marketeer (m/v/x)

In deze functie werk je nauw samen met onze online marketeer, CRM-/e-mailmarketeer en content-/social media marketeer. Je ondersteunt en assisteert dit digitale team bij sales- en brandingcampagnes en bent daardoor de spin in het web. Je denkt mee over doel- en resultaatgerichte online campagnes en ziet de meerwaarde van sterke evaluatie achteraf.
Je bent verantwoordelijk voor het overzien de dagelijkse taken van het digitale team zoals onder andere het up to date houden van onze website en CRM systeem, en het onderhouden en vergroten van de interactie op onze social media kanalen. Daarnaast denk je mee over onze digitale strategie en ondersteun je bij de creatie van digitale content.

Taken:
– Je bent verantwoordelijk voor het beheren van onze website en zorgt voor goede online zicht- en vindbaarheid van het orkest;
– Je houdt het CRM-systeem up to date en ziet kansen om met dit systeem doelgroepen optimaal te kunnen bedienen;
– Je monitort KPI’s van alle kanalen en stuurt bij waar nodig om ons online bereik te vergroten;
– Je maakt en bewaakt de contentplanning van verschillende kanalen van e-mail tot social;
– Je ondersteunt bij het creëren en content plannen voor verschillende doelgroepen en kanalen van e-mail tot social;
– Je analyseert de data en vertaalt deze naar kansen op alle vlakken van e-mail tot social.

Wie zoeken wij?
Een starter die proactief te werk gaat en zelfstandig kan opereren. Je bent een multitasker die georganiseerd blijft in een snelle omgeving en je hebt aanpassingsvermogen. Je deelt je creatieve ideeën graag en bent communicatief sterk. Daarnaast:
– Heb je basiskennis van online marketing, social media, e-mailmarketing en data-analyse;
– Blijf je op de hoogte van trends & ontwikkelingen;
– Ben je bekend met CRM-systemen of in staat je dit snel eigen te maken;
– Vaardig met Excel, Word, Photoshop en social media kanalen;
– Heb je een goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal.

Het team
Je versterkt ons Marketing & Sales team dat momenteel uit circa 10 enthousiaste en ambitieuze collega’s en zzp’ers bestaat, ieder met een eigen expertise. Verder werk je veel samen met collega’s uit de teams Development, Orkestzaken & Producties en Artistieke Zaken.

Wij bieden
Een afwisselende en energieke baan voor 32 tot 36 uur per week bij een innovatieve organisatie in het hart van no-nonsense Rotterdam. Jouw kwaliteiten willen we graag goed belonen, op basis van fulltime (36u) bieden wij daarom;
– Een vergoeding van minimaal € 2.671,20 en maximaal € 3.863,11 conform schaal 8 van de cao Gemeente Rotterdam – dit is afhankelijk van ervaring, opleiding en leeftijd;
– De mogelijkheid om voordelig zelf concerten te bezoeken;
– Een informele werksfeer in een ambitieus en energiek team;
– Een werkplek in het centrum van Rotterdam op loopafstand van Station Rotterdam Centraal
– Thuis werken en op kantoor is in overleg en flexibel in te delen.

Solliciteren?

Klaar om een stap te zetten in je online carrière bij het meest innovatieve orkest van Nederland? Stuur je cv en motivatiebrief dan zo snel mogelijk maar uiterlijk dinsdag 9 mei 2023 naar sollicitaties@rpho.nl. De eerste sollicitatiegesprekken worden gevoerd in de week van 15 mei. Voor vragen over deze functie kun je terecht bij online marketeer David de Jong (06-21527113).
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. Wij willen nadrukkelijk een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie waar ruimte is voor iedereen en ieders kracht volledig wordt benut. Vacatures staan open voor iedereen.