Stagiair gezocht

Een blaaskwintet in een duinpan, of zestien trombonisten rondom een plas bij zonsopkomst? Je verzint het zo gek nog niet of het gebeurt op Schiermonnikoog, want onder de mantel van het Schiermonnikoog Festival reizen musici & muziekliefhebbers twee keer per jaar af naar het kleinste Waddeneiland. Het festivalprogramma beslaat een concertprogramma over de volle breedte van (klassieke) muziek, maar ook masterclasses, documentaires, lezingen, workshops, natuurexcursies en sterrenwandelingen. Minstens zo belangrijk voor de festivalbeleving zijn het eiland met 18 kilometer strand, 30 kilometers fietspad en meer dan 300 vogelsoorten: het Schiermonnikoog Festival is muziek én natuur.

Voor de aanloop naar en tijdens de najaarseditie van het festival is er met ingang van 7 augustus plek voor een stagiair. Als stagiair assisteer je het kleine en gezellige team, met een kantoor gevestigd in het centrum van Amsterdam, in alle facetten die bij het organiseren van een festival komen kijken:

 • Productie
 • Planning
 • Communicatie
 • Ticketing
 • Website- en appbeheer
 • Andere voorkomende werkzaamheden

Profiel

 • (Laatste fase) relevante opleiding in de muziek-, cultuur- of evenementensector
 • Proactief
 • Affiniteit met (klassieke) muziek
 • Nauwkeurig
 • Goede sociale vaardigheden
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift

Periode
De stage start per 7 augustus 2023 voor twee dagen per week. Duur in overleg, met een minimum van drie maanden. Aanwezigheid tijdens de najaarseditie van het festival (30 september t/m 5 oktober 2023) is vereist.

Vergoeding
Een bescheiden maandelijkse vergoeding, samen met catering, accommodatie en reiskosten in de festivalweek.

Interesse?
Stuur vóór 19 juni je cv met motivatie naar info@schiermonnikoogfestival.nl. Gesprekken vinden plaats op 26 en 28 juni in Amsterdam.

Voor vragen over het festival of de vacature kun je contact opnemen met Nikki Kloosterboer via info@schiermonnikoogfestival.nl of 06 5127 9297 (bereikbaar op maandagen en woensdagen).