Sitecolumn #7

She woke up like this

Deze week gaat de siteco-lumn over – toch wel –  één van de bekendste en populairste artiesten van het moment: Beyoncé. Waarom? Omdat er ongeretoucheerde foto’s van haar uit een L’Oréal-campagne uit 2013 zijn verschenen. Hierop is op vele verschillende manieren gereageerd.

   Voor de mensen die het niet meegekregen hebben zal ik het hele verhaal een keer vertellen: make-upmerk L’Oréal heeft ongeretoucheerde foto’s van Beyoncé gelekt uit een campagne uit 2013. Bovenstaande foto is er hier een van: hierop is te zien dat ‘Queen Bey’ niet helemaal perfect is, zoals velen natuurlijk wel – zeer naïef overigens – dachten.

    Sommige “fans” – tussen aanhalingstekens omdat ik niet vind dat ze zichzelf zo kunnen noemen – reageren nogal heftig op de foto’s. Zo zeggen sommige mensen dat ze wel een “cigarette smoker” lijkt: anderen reageren geschokt (“Is that Beyoncé? Wow…”).

    Gelukkig zijn er ook nog genoeg mensen die een beetje helder kunnen denken: niemand ziet er flawless uit met een enorm dikke laag make-up onder zo’n sterke belichting. Deze mensen begrijpen – net als ik – alle ophef niet en vinden haar nog steeds een mooie vrouw.

    L’Oréal heeft inmiddels de gelekte foto’s van het internet verwijderd, onder druk van Beyoncés fanclub Bey’s Beehive. Ze geven aan met het plaatsen van de foto’s geen slechte bedoelingen te hebben gehad, en er geen fan wars mee uit wilden lokken. Ze zouden de foto’s alleen geplaatst hebben om ermee aan te kunnen tonen dat ‘Queen Bey’ van nature mooi is, en daarmee dus ook een normale vrouw is.

    Wat vinden jullie van alle ophef rondom deze foto’s?

nl_NL