Commissies

Op dit moment heeft Hucbald acht actieve (en twee non-actieve) commissies:

  • Alumnico
  • Educo
  • Feestco
  • Introco
  • Koorco
  • Poco
  • Reisco
  • Siteco

De Alumnicommissie houdt zich bezig met de zaken omtrent afgestudeerde Muziekwetenschappers, die met een mooi woord alumni genoemd worden. Zij zorgen er voor dat alumni in contact kunnen blijven met de studievereniging. Elk jaar organiseren ze de Alumnidag, waarbij alumni elkaar en studenten kunnen ontmoeten. Deze dag schept een sterk beeld van de toekomst die muziekwetenschappers ligt te wachten. De commissie werkt ook mee aan de bedrijvendag, waar studenten alvast een kijkje kunnen nemen in hun toekomstige werkveld.

De Alumnicommissie 2023-2024 bestaat uit:

Maartje Butter Voorzitter
Noah Lefébure Secretaris
Thijs Scholte Penningmeester
Caya van Toorn Alumni-lid
Je kunt de Alumnicommissie bereiken via alumnico@hucbald.nl

EducoDe Cultuur- en Educatiecommissie zorgt, zoals de naam al zegt, voor educatieve activiteiten, zoals het organiseren van lezingen, workshops, symposia en andere dingen die zowel leerzaam als leuk zijn. De lezingen vinden twee keer in het jaar plaats, het symposium één keer in het voorjaar en tussendoor zullen er nog vele andere interessante en fantastische activiteiten plaatsvinden.

De Educatiecommissie 2023-2024 bestaat uit:

Fenna Mulder Voorzitter
Fjaere Diederen Secretaris
John Haasdijk Penningmeester
Kiara van Seters Commissaris locatie en logistiek
Je kunt de Educatiecommissie bereiken via educatiecohucbald@gmail.com

Feestco2324

De Feest- en Activiteitencommissie verzorgt een groot deel van de gezelligheidsactiviteiten van Hucbald. Zo organiseren jaarlijks terugkerende activiteiten zoals filmavonden, een kerstbrunch, een Sinterklaasborrel, maar ook pubquizzen en een karaoke-avond. Studievereniging Hucbald is dankzij de feestco het hele jaar voorzien van allerlei leuke feesten en activiteiten ter ontsnapping van de studiedrukte.

De Feestcommissie 2023-2024 bestaat uit:

Remy Mastbroek Voorzitter
Hannah Roest Secretaris
Sven van Unen Penningmeester
Isan Starreveld Commissaris Locatie en Logistiek
Je kunt de Feest- en Activiteitencommissie bereiken via feestco@hucbald.nl

De Introductiecommissie zorgt voor een warm welkom voor de nieuwe eerstejaars. De commissie is verantwoordelijk voor de meeloopdagen, de matchingsdagen en andere introductieactiviteiten. Natuurlijk organiseren zij ook het introductiekamp, een week waar menig muziekwetenschapper nog fantastische herinneringen aan heeft! De Introductiecommissie heeft onwijs veel plezier in het organiseren van deze activiteiten. Samen zorgen ze er voor dat de eerstejaars zich snel op hun plek voelen binnen de opleiding, maar natuurlijk ook binnen Hucbald. Lees hier meer!

De Introductiecommissie 2023-2024 bestaat uit:

Gijs Hartog Voorzitter
Sanne van den Berg Secretaris
Elyne Krakers Penningmeester
Sterre D'Agata Mentor
Vitto van Leeuwen Mentor
Rosa Fiolet Mentor
Isan Starreveld Mentor
Maartje Butter Mentor
Je kunt de Introductiecommissie bereiken via introco@hucbald.nl

Whatsapp Image 2024 02 09 At 10.49.43

De Koorcommissie heeft als grote taak het organiseren van het herdenkingsconcert dat iedere 4 mei plaatsvindt in Utrecht. De eerste activiteit die de koorco organiseert is de koorworkshop aan het begin van het jaar, om leden van Hucbald te enthousiasmeren om deel te nemen aan het koor. Vervolgens beginnen de voorbereidingen van het koorproject en worden hiervoor stukken uitgekozen, een dirigent geregeld en repetities gepland. Naast het koor wordt ook een amateurorkest gevormd die het koor tijdens het herdenkingsconcert vergezeld.

De Koorcommissie 2023-2024 bestaat uit:

Eva Kalsbeek Voorzitter
Nate Zwang Secretaris
Jorian de Vries Penningmeester
Annefleur Vis Koor- en Orkestcommissaris
Leonie Gareman PR-commissaris
Olaf van der Aart Artistiek leider en dirigent
Je kunt de Koorcommissie bereiken via koorco@hucbald.nl

Whatsapp Image 2024 03 05 At 16.46.27

De Podiumcommissie organiseert vier keer per jaar (akoestisch en versterkt) open podia en een Klassieke Avond. Omdat de studie muziekwetenschap niet heel erg gericht is op het zelf uitvoeren van muziek, zijn deze avonden de uitgelezen kans om je muzikale talenten te tonen aan medestudenten. De lat ligt waar je hem zelf wil leggen: alles kan, niks is te gek en iedereen mag meedoen.
Naast de individuele acts zijn er ook Hucbands; dit zijn leden van Hucbald die een paar keer per blok bij elkaar komen om samen te repeteren om vervolgens tijdens de open podia op te treden. Bijvoorbeeld in het Parnassos Cultuurcentrum of Klein Berlijn. Kortom, mooie gezellige muzikale avonden.

De Podiumcommissie 2023-2024 bestaat uit:

Coen van Baalen Voorzitter
Kelvin Kanne Secretaris
Lieven Taverne Penningmeester
Livia Perron Commissaris Locatie en Logistiek
Kiki Munnichs PR Commissaris
Je kunt de Podiumcommissie bereiken via pocohucbald@gmail.com

Img20240118132026

De Reiscommissie is verantwoordelijk voor een van de mooiste tradities van Hucbald: de jaarlijkse studiereis! Ieder jaar vertrekken studenten Muziekwetenschap in de onderwijsvrije week tussen blok 3 en 4 naar een buitenlandse bestemming. De reisco regelt alle zaken voor deze reis: van de vlieg- of treintickets en het hostel tot de looproutes tussen de activiteiten. In voorgaande jaren zijn we onder andere naar Parijs, Budapest, Glasgow, Lissabon, Wenen, Madrid, Rome, Praag en Dublin geweest. 

De Reiscommissie 2023-2024 bestaat uit:

Lex Nolten
Voorzitter
Matibhadraprabha (Matti) Mual Secretaris
Pieter Nolet Penningmeester
Olaf Rikkert de Koe Commissaris Locatie en Logistiek
Ralf Blok Commissaris Activiteiten
Je kunt de Reiscommissie bereiken via reisco@hucbald.nl

De Websitecommissie  verzorgt de content van Hucbalds website, en houdt deze tevens bij. De leden van de commissie zorgen dat er leuke artikelen verschijnen en houden de website actueel. Als je een idee hebt voor een interessante rubriek of grappige column, benader dan een lid van de siteco!

De Websitecommissie 2023-2024 bestaat uit:

Sasha Groep Voorzitter
Jikke Paternot Secretaris
Matibhadraprabha (Matti) Mual Penningmeester / Technisch Redacteur
Meike Broer Eindredacteur
Sterre D'Agata Algemeen Lid
Nate Zwang Algemeen Lid
Lieven Taverne Algemeen Lid
Je kunt de Websitecommissie bereiken via siteco@hucbald.nl

  • Hucband
  • Fotogilde

De Hucband is een groep Hucbaldianen die het leuk vinden om af en toe samen te jammen en muziek te maken. Om mee te doen is het de bedoeling dat Hucbandleden aanwezig zijn bij de repitities en optreden op de open podia.

De fotogilde is een groepje enthousiaste leden die onze activiteiten graag vastleggen. Gewapend met camera's schieten ze de mooiste plaatjes, die gebruikt worden op onze website, sociale media en onze nieuwsbrief. Hun emailadres is fotosvanhucbald@gmail.com.

De Lustrumcommissie is een tweejarige commissie die in het bestuursjaar vóór het lustrumjaar in het leven wordt geroepen. De lustrumco houdt zich bezig met alle lustrumactiviteiten en organiseert de lustrumweek. Het volgende Lustrumjaar is 2025/26; in dit jaar wordt Hucbald 85! 

De Almanakcommissie bestaat in het lustrumjaar en maakt, zoals de naam al doet vermoeden, een almanak. Hierin staan bijvoorbeeld allerlei foto’s van de voorgaande vijf jaar, verschillende verhalen van (oud-)leden en de ledenlijst.

nl_NL