Commissies

Op dit moment heeft Hucbald acht actieve commissies.

Alumnicommissie
De alumnico houdt zich bezig met de zaken omtrent afgestudeerde Muziekwetenschappers, die met een mooi woord alumni genoemd worden. Zij zorgen er voor dat alumni in contact kunnen blijven met de studievereniging. Elk jaar organiseren ze de Alumnidag, waarbij alumni elkaar en studenten kunnen ontmoeten. Deze dag schept een sterk beeld van de toekomst die muziekwetenschappers ligt te wachten. De commissie werkt ook mee aan de bedrijvendag, waar studenten alvast een kijkje kunnen nemen in hun toekomstige werkveld.

De Alumnicommissie 2022-2023 bestaat uit:

Floris LuiendijkVoorzitter
Nynke BroekmeulenSecretaris
Aram FrankfortPenningmeester
Marjolein WellinkAlumni-lid

Je kunt de Alumnicommissie bereiken via alumnico@hucbald.nl

Educatiecommissie
De educo zorgt, zoals de naam al zegt, voor educatieve activiteiten, zoals het organiseren van lezingen, workshops, symposia en andere dingen die zowel leerzaam als leuk zijn. De lezingen vinden twee keer in het jaar plaats, het symposium één keer in het voorjaar en tussendoor zullen er nog vele andere interessante en fantastische activiteiten plaatsvinden.

De Educatiecommissie 2022-2023 bestaat uit:

Elyne KrakersVoorzitter
Christina van BeekSecretaris
Anton BouwensPenningmeester
Puk GroosPR Commissaris
Hannah PardedeAlgemeen Lid

Je kunt de Educatiecommissie bereiken via educatiecohucbald@gmail.com

Feestcommissie
De feestco verzorgt een groot deel van de gezelligheidsactiviteiten van Hucbald. Zo organiseren jaarlijks terugkerende activiteiten zoals filmavonden, een kerstbrunch, een Sinterklaasborrel, maar ook pubquizzen en een karaoke-avond. Studievereniging Hucbald is dankzij de feestco het hele jaar voorzien van allerlei leuke feesten en activiteiten ter ontsnapping van de studiedrukte.

De Feestcommissie 2022-2023 bestaat uit:

Kars van SchaikVoorzitter
Nina (Nate) ZwangSecretaris
Matti MualPenningmeester
Midas van SchaikCommissaris Locatie en Logistiek

Je kunt de Feest- en Activiteitencommissie bereiken via feestco@hucbald.nl

Introductiecommissie
De introco zorgt voor een warm welkom voor de nieuwe eerstejaars. De commissie is verantwoordelijk voor de meeloopdagen, de matchingsdagen en andere introductieactiviteiten. Natuurlijk organiseren zij ook het introductiekamp, een week waar menig muziekwetenschapper nog fantastische herinneringen aan heeft! De Introductiecommissie heeft onwijs veel plezier in het organiseren van deze activiteiten. Samen zorgen ze er voor dat de eerstejaars zich snel op hun plek voelen binnen de opleiding, maar natuurlijk ook binnen Hucbald. Lees hier meer!

De Introductiecommissie 2022-2023 bestaat uit:

Remy MastbroekVoorzitter
Meike BroerSecretaris
Sem SchenkPenningmeester
Aram FrankfortMentor
André van RossumMentor
Fenna MulderMentor
Kiki MunnichsMentor
Nina ZwangMentor

Je kunt de Introductiecommissie bereiken via introco@hucbald.nl

Koorcommissie
De koorco’s grote taak is het organiseren van het herdenkingsconcert dat iedere 4 mei plaatsvindt in Utrecht. De eerste activiteit die de koorcommissie organiseert is de koorworkshop aan het begin van het jaar, om leden van Hucbald te enthousiasmeren om deel te nemen aan het koor. Vervolgens beginnen de voorbereidingen voor het koorproject en worden hiervoor stukken uitgekozen, een dirigent geregeld en repetities gepland. Naast het koor wordt ook een amateurorkest gevormd die het koor tijdens het herdenkingsconcert vergezeld.

De Koorcommissie 2022-2023 bestaat uit:

Rosalie van HinsbergenVoorzitter/ Penningmeester
Jesse RuijsSecretaris
Aiden de WitKoor Commissaris
Sophie HazeuOrkest Commissaris
Farah WintersPR Commissaris

Je kunt de Koorcommissie bereiken via koorco@hucbald.nl

Podiumcommissie
De poco organiseert vier keer per jaar een open podium en de Klassieke Avond. Omdat de studie muziekwetenschap niet heel erg gericht is op het zelf uitvoeren van muziek, zijn deze avonden de uitgelezen kans om je muzikale talenten te tonen aan medestudenten. De lat ligt waar je hem zelf wil leggen, alles kan, niks is te gek en iedereen mag meedoen.
Naast de individuele acts is er ook de Hucband; dit zijn leden van Hucbald die paar keer per blok bij elkaar komen om samen te spelen en tijdens de open podia op te treden. Bijvoorbeeld in het Parnassos Cultuurcentrum of Klein Berlijn. Kortom, mooie gezellige muzikale avonden.

De Podiumcommissie 2022-2023 bestaat uit:

Reimer IkinkVoorzitter
Hannah PardedeSecretaris
Pieter NoletPenningmeester
Daan van der PolCommissaris Locatie en Logistiek
Max EisingPR Commissaris

Je kunt de Podiumcommissie bereiken via pocohucbald@gmail.com

Reiscommissie
De reisco is verantwoordelijk voor een van de mooiste tradities van Hucbald: de jaarlijkse studiereis. Ieder jaar vertrekken studenten Muziekwetenschap in de onderwijsvrije week tussen blok 3 en 4 naar een buitenlandse bestemming. De reiscommissie regelt alle zaken voor deze reis, van de vliegtickets en het hostel tot de looproutes tussen de activiteiten. In voorgaande jaren zijn we onder andere naar Parijs, Berlijn, Budapest, Glasgow, Lissabon, Wenen, Madrid, Rome en Praag geweest. 

De Reiscommissie 2022-2023 bestaat uit:

Marjolein ScheltensVoorzitter
Puk GroosSecretaris
Jorian de VriesPenningmeester
Chiara HuizingCommissaris Locatie en Logistiek
Noah LefebureCommissaris Activiteiten

Je kunt de Reiscommissie bereiken via reisco@hucbald.nl

Websitecommissie
De siteco verzorgt de content en houdt de website van Studievereniging Hucbald bij. De leden van de commissie zorgen dat er leuke artikelen verschijnen en houden de website actueel. Als je een idee hebt voor een interessante rubriek of grappige column, benader dan een lid van de commissie!

De Websitecommissie 2022-2023 bestaat uit:

Janna SprongVoorzitter / Technisch Redacteur
Twan SwagtenSecretaris
Ezra DekkerPenningmeester / Technisch Redacteur
Annelotte MarechalEindredacteur
Jikke PaternotAlgemeen Lid
Mandy HeijligersAlgemeen Lid
Meike BroerAlgemeen Lid
Sasha GroepAlgemeen Lid

Je kunt de Websitecommissie bereiken via siteco@hucbald.nl

Lustrumcomissie
De lustrumco is een tweejarige commissie die in het bestuursjaar vóór het lustrumjaar in het leven wordt geroepen. Deze commissie houdt zich bezig met alle lustrumactiviteiten en organiseert de lustrumweek. Het volgende Lustrumjaar is 2025/26; in dit jaar wordt Hucbald 85! 

Almanakcommissie
De almanakco bestaat in het lustrumjaar en maakt, zoals de naam al doet vermoeden, een almanak. Hierin staan bijvoorbeeld allerlei foto’s van de voorgaande vijf jaar, verschillende verhalen van (oud-)leden en de ledenlijst.