Studeren in het buitenland

Tijdens je studie kun je een semester of academisch jaar (meestal in het derde jaar van je bachelor) studeren aan een buitenlandse universiteit waarmee de Universiteit Utrecht een uitwisselingsovereenkomst heeft. Je wordt hierbij begeleid door het International Office en de gastuniversiteit. Neem alvast een kijkje op de bestemmingenpagina om te zien waar je naartoe zou kunnen gaan. Kijk daarnaast op je opleidingspagina voor meer informatie over onder andere voorwaarden, procedures en kosten (ga naar: zoek opleiding > studieprogramma > studeren in het buitenland). Verder raadt het International Office aan om naar de voorlichtingsbijeenkomsten te komen, die in september en oktober worden georganiseerd.
Bekijk ook de kennisclip van het International Office over studeren in het buitenland, waarin de belangrijkste punten besproken worden. Om deze clip te kunnen bekijken, dien je in te loggen met je solis-id.
Wil je meer informatie over studeren in het buitenland? Neem dan contact op met het International Office of kom langs tijdens de inloopspreekuren op maandag en donderdag tussen 11.00 – 12.00.

nl_NL