Op jezelf wonen

Op kamers in Utrecht

Een heel erg leuke manier om je studententijd in Utrecht te beleven is door in de stad te gaan wonen! Op de fiets naar college, na college met studiegenoten in de stad borrelen, twee universiteitsbibliotheken vol studiemateriaal en studieplekken, huisgenoten, studiefeestjes, er zijn een heleboel voordelen aan het vinden van een kamer in Utrecht. Dit kan soms wel lastig zijn, daarom hebben wij de volgende tips:

  • Schrijf je zo snel mogelijk in voor de studentenhuisvestingsorganisatie in Utrecht, SSH. Deze stichting is betrouwbaar, heeft veel aanbod in zowel studentencomplexen als stadspanden en is vaak het goedkoopst. Het werkt op wachttijd, dus schrijf je in zodra je weet dat je in Utrecht gaat studeren. Voor meer zelfstandige woonruimtes kun je je ook alvast inschrijven bij Woningnet.
  • Veel studenten vinden ook een kamer bij particuliere verhuurders, via commerciële websites of social media. Dit werkt ook goed, maar het is een kwestie van op tijd beginnen met zoeken. Verder moet je vooral geluk hebben, maar velen gingen je via deze wegen voor in het vinden van een prachtig stulpje in Utrecht en omstreken.
  • Hospiteren is in Utrecht meestal de manier om de kamer die je wilt te bemachtigen. Wees vooral jezelf op hospiteeravonden en wees niet getreurd als je het niet bent geworden; zoals bekend is er in Utrecht nu eenmaal vaak meer vraag dan aanbod.
  • Check of je niet teveel huur betaalt via normalehuur.nl. Zeker particuliere huisbazen zijn er berucht om te veel geld te vragen tegenover slechte voorwaarden, dus wees kritisch bij het zoeken van een kamer.

nl_NL