Masterprogramma’s

Na de driejarige bachelor van muziekwetenschap, kan je ervoor kiezen om je verder te specialiseren en ook een master muziekwetenschap te volgen. Er zijn twee masters muziekwetenschap in Utrecht: de Applied Musicology Master en de Research Master Musicology

Applied Musicology

Deze master duurt een jaar, waarin je 60 EC’s kan halen. Het jaar bestaat uit twee semesters, beide verdeeld in twee studieperiodes. Het programma bestaat uit verplichte vakken, keuzevakken en een afstudeerproject (stage en scriptie). Tijdens het eerste semester volg je vier verplichte vakken, waarvan twee in The Musical Knack Lab, dat zich richt op de ontwikkeling van toegepaste vaardigheden en onderzoeksvaardigheden. De vakken die je volgt zijn Musical Infrastructure in an International Context, Current Musicology, Writing about Music en Staging Music: Programmes, Production, Policies, Pecunia. Ook kan je twee keuzevakken kiezen. In het tweede semester besteed je tijd aan je eigen individuele eindproject. Dit is een onderzoeksgerichte stage en een afsluitende scriptie. 

Research Musicology

Deze master duurt twee jaar, waarin je 120 EC’s kan halen. Elk jaar bestaat uit twee semesters met twee studieperiodes. In het eerste jaar volg je een reeks interdisciplinaire en disciplinaire verplichte vakken, waaronder Current Musicology, Perspectives on Music Historiography, Humanities Today, Utrecht Colloquia in the Musicologies en Musical Encounters. In de tweede en vierde studieperiode van het jaar kies je twee keuzevakken bestaande uit onderzoeksseminars en/of tutorials gericht op jouw specifieke onderzoeksinteresse. In je tweede jaar kan je in je eerste semester in het buitenland studeren, stagelopen of aanvullend onderwijs volgen. In het tweede semester schrijf je je Master’s thesis. 

Je kan met allebei de masters verschillende kanten op en je kan je master invullen naar eigen wensen. Er zijn verschillende keuzevakken die je kan kiezen en er zijn verschillende opties voor stages of studeren in het buitenland. Zie in onderstaande pdf’s het volledige studieschema met alle mogelijke vakken en invullingen aan je master. 

Research Musicology
nl_NL