Overig

De SiteCo tipt

We hebben speciaal voor jullie de leukste plekjes, sites en apps op het gebied van muziek op een rijtje gezet. Lees verder als je wilt weten wat dé tips zijn van de SiteCo!

 

Music map: http://www.musicmap.info

Op deze site vind je een overzicht van alle “populaire muziek” met een korte uitleg en een playlist met muzikale kenmerken. Alle genres zijn met streepjes aan elkaar gelinkt, en je vindt soms een paar rare invloeden die je niet per se had verwacht. Leuk om naar te kijken, om invloeden te onderzoeken en om je kritische blik te laten vallen op de beschrijving van de genres.

Tandfonline: http://www.tandfonline.com/toc/rpms20/current
In dit magazine vind je veel artikelen over populaire muziek  in onze huidige samenleving. Je blijft zo op de hoogte van wat er gebeurt in het onderzoeksveld op het gebied van populaire muziek.

Radiooooo: http://radiooooo.com
Hier moet je zijn als je een muzikale tijdreis om de wereld wilt maken (of eigenlijk luisteren). Je krijgt namelijk als parameters een wereldkaart en een tijdlijn. Wil je langzame of juist snelle nummers? Wil je anders gewoon een categorie? Die opties staan ook op de site! Laat je snel meevoeren naar nieuwe (oude) toffe nummers. (En ja, dat zijn 5 o’s in de adresbalk.)

Het Muzieklokaal: http://hetmuzieklokaal.nl
Dit is een superleuk plekje om een hapje te eten of wat gaan te drinken in Utrecht terwijl je luistert naar klassieke muziek. Er zijn vaak live optredens en er is een piano aanwezig. Het eten is erg lekker, en het personeel is ook nog eens heel erg vriendelijk. (Pluspunt: onze eigen Tim werkt er ook!) Het is ongetwijfeld de perfecte plek om met mede-Hucbaldianen te borrelen.

Het Filmcafé: http://www.filmcafe.nl
17 februari was de grandioze opening van het nieuwe filmcafé in Utrecht aan de Cartesiusweg. Naast de arthouse-films die te zien zullen zijn, kun je onder het genot van een biertje/wijntje/appelsap ook luisteren naar Jazz-muziek in hun eigen jazzcafé. Arthouse & jazz is een gouden combinatie voor een avondje cultureel genieten!

Wolfgang app:
Houd je van klassieke concerten? Download dan de Wolfgang app en open hem tijdens je concert. Check even of jouw concert in het lijstje staat en klik erop. Je krijgt dan extra informatie over jouw concert terwijl de muziek afspeelt. De informatie kan variëren van stukjes waar je op de muziek moet letten tot informatie over de componist. Bonus: het scherm is zwart, waardoor je de andere toeschouwers niet lastig valt!

Entree app:
Als je een Entrée abonnement hebt bij het Concertgebouw is het leuk om deze app te downloaden. Je hebt daar verschillende extra features, zoals podcasts die heel leuk en ook nog eens leerzaam zijn. Er wordt bijvoorbeeld vaak een orkestlid geinterviewd over een stuk dat ze gaan uitvoeren.

Beat Fever app:
Dit is een muzikale game om je ritmegevoel op te krikken. Met je eigen gepersonaliseerde speler krijg je elke keer een challenge die je moet halen. Het lijkt heel erg op Guitar Hero, maar je speelt het met je touchscreen. Alle bekende top-40 hits komen voorbij. (Warning: Het is verslavingsgevoelig en af en toe flink frustrerend!)  

Heb jij nog leuke tips? Stuur ze dan naar siteco@hucbald.nl