Musicus van de maand

Musicus van de maand: Bokoesam en Jacin Trill

Ja, ik weet het… Het zijn er twee. Kiezen tussen één van deze twee nederhop masters was onmogelijk. Het excuus dat ze onlangs samen een EP uit hebben gebracht komt daarom ook heel erg gelegen: nu heb ik tenminste een reden om beide in één artikel te plaatsen.

Bokoesam – de vader – is een grote bekende in de hiphopscene. Hij is geboren in Amsterdam en is 26 jaar. Zijn echte naam is Samuel Sekyere en zijn artiestennaam heeft hij te danken aan zijn vrienden, die hem deze bijnaam gaven. Het is een kruising tussen Bokoe, stinkende vis in het Surinaams, en Sam van zijn voornaam. In 2011 maakte hij zijn intrede in de hiphopscene van Nederland. In 2017 komt echter pas zijn eerste album Solo uit. In de tussentijd heeft hij wel twee EP’s uitgebracht en heeft hij in 2015 de New Wave Pop Prijs gewonnen. Hoewel twee vrienden – Lil Kleine en Ronnie Flex – die in dezelfde tijd opkwamen hit na hit scoren, schrikt dat Bokoesam niet af. Zijn bekendste hits op dit moment zijn Investeren in de Liefde, BBB en Vroom  – het beruchte nummer in samenwerking met FamkeLouise. Hij werkte verder onder andere samen met namen als Keizer, Broederliefde, Dio en Jonna Fraser. Ik wil speciaal nog een shoutout doen naar zijn track ‘Zoveel Leven’, want dat is echt een favoriet.

Jacin Trill – de zoon – is een piepjonge artiest die net om de hoek komt kijken. In de zomer van 2017 scoort hij echter al meteen een hit met Kspreyopjebytch. Hoewel het voor een deel onverstaanbaar is zonder lyrics, was het voor mij een verfrissing in de hiphop. In het najaar van 2017 dropte hij zijn eerste mixtape genaamd Happyland, een titel die helemaal past bij zijn persona en zijn track heppieland. Met zijn big smile lijkt hij wel de king of happiness. De reden dat Jacin muziek is gaan maken is omdat hij merkte hoe weinig blije muziek er was in de hiphopscene, toen zijn moeder ernstig ziek was.

Bokoesam nam Jacin Trill vanaf het begin onder zijn hoede en liet hem optreden. Een half jaar later, eind januari 2018, zijn ze samen uitgekomen met een EP genaamd Zo vader, zo zoon. Voordat deze EP uitkwam brachten ze de single Nikes al uit, één van mijn favoriete nummers van februari. De beats van Zo vader, zo zoon doen me denken aan een veel te vrolijke Drake en de onzinnige teksten laten me hardop lachen. Een nummer dat je sowieso moet checken – naast Nikes ofcourse – is Gouden Koets (beware: explicit).

Toen ik hoorde dat deze twee geniale rappers samen gingen werken was ik zo blij als een klein kind in een snoepwinkel en toen ik zag dat ze ook nog eens op tour gaan in april en mei toen sprong ik een gat in de lucht. Dat wordt gegarandeerd een tour met veel toffe beats, kekke songteksten en veel vrolijkheid!