Reisverslag

Reisverslag Praag: een terugblik

IMG_20180415_105517091

Op 8 december van vorig jaar, bij de Sinterklaasborrel, werd de bestemming voor de studiereis van dit jaar bekend gemaakt: Praag!

En zaterdag 14 april was het eindelijk zover: met een gezellige groep Hucbaldianen vertrokken we naar Tsjechië. Aangekomen in Praag konden we al snel genieten van het lekkere weer, en na een korte stop in het hostel vierden we onze eerste avond met een gezamenlijke maaltijd.

Zondag had de reisco voor ons een leuke stadswandeling uitgestippeld, en na afloop hebben we lekker in het gras gezeten, gegeten en spelletjes gespeeld. ‘s Middags stond het Dvořák museum voor ons op het programma. Vervolgens gingen wij voor het avondeten naar vegetarisch restaurant Maitrea, wat opgevolgd werd door een gezellige avond cocktails drinken en dansen.

Van waterfietsen tot veganistische kebab en van een gigantische metronoom tot eeuwenoude paleizen; onze week in Praag hebben we gevuld met heel veel rondwandelen in de stad, musea bezoeken en (niet te vergeten!) de opera, en natuurlijk ook de nodige pauzes in parkjes om lekker te genieten van de zon.

Ook het uitstapje naar Dresden was ontzettend leuk. Na een rondje door de stad in het heerlijke weer, kozen wij ervoor om een aantal kerken te bezoeken en daarna op het plein rustig naar een aantal filmpjes van het Dresden Film Festival te kijken. Op datzelfde plein hebben wij, voordat het tijd was om terug te keren naar de bus, nog even heerlijke burgers gegeten.

De laatste dag die wij in Praag doorbrachten hebben wij gebruikt om trdelník te proeven, de laatste musea die wij nog wilden te zien, we hebben genoten van de gastvrijheid van de mensen bij het Art Hole-hostel en op het vliegveld nog een potje levensgroot mens-erger-je-niet gespeeld.

Kortom: het was fantastisch, en hopelijk mogen we volgend jaar weer een prachtige stad onveilig maken!