Columns

Column: december vreugde

Het is december! De leukste tijd van het jaar in mijn opinie. De bomen zijn nu nog herfstig met prachtige oranje kleuren, we kunnen weer warme truien aan en onder warme dekentjes trekken met een kopje thee en kerstmuziek op de achtergrond. De stad is verlicht met kerstlampjes en het ruikt overal heerlijk naar oliebollen. Ik had gister een vegan (!) oliebol, de eerste van het jaar en het was fantastisch. Ik hoop ook op een witte kerst, maar schat de kans niet heel groot, ik heb namelijk mijn verwarming nog niet eens aangezet. Blame it on gobal warming.

In de kerstvakantie is het ook mijn verjaardag en dat is niet alleen leuk omdat het een extra feestdag is in een met al veel feestdagen gevulde vakantie, maar het betekend ook dat ik mijn familie weer zie. In Mexico vieren we kerst op de 24ste, en in Nederland is het de 25ste met tweede kerstdag op de 26ste. Dat is voor ons dus 3 dagen kerst vieren, wat een vreugde! We hebben dus een familiediner op de 24ste waarna twee dagen volgen met restjes en nog meer lekker eten. De 27ste ben ik jarig, dus eigenlijk zijn er in totaal 4 dagen feest. Al houd ik niet echt van mijn verjaardag omdat ik liever niet in de spotlight zit, is het een mooie gelegenheid om taart te eten. Ik vind het zelf totaal geen probleem om zo kort na kerst jarig te zijn, we hebben toch nooit cadeautjes gedaan voor kerst, dus het blijft voor mij toch speciaal om een cadeautje te krijgen. Het leukste cadeau blijft om naar de boekenhandel te gaan met mijn ouders en zus. Dat is een van onze tradities. Oké, niet perse gebonden aan een verjaardag, want een gelegenheid om naar de boekenhandel te gaan, missen we nooit. Ik ben benieuwd naar de tradities van Hucbaldianen, zet het vooral in de comment section below (ik voel me nu net een YouTuber.)

Voordat ik met vakantie ga, is het nog even doorwerken. Zo was ik vorige week bijvoorbeeld ook notulist bij No Man’s Land. Dat was een bijzondere ervaring om eens een andere kant van muziek mee te maken en sessies volgen over bijvoorbeeld hoe je je carrière verder moet ontwikkelen na een hit, of hoe streaming werkt en de manier waarop je het beste er mee om kan gaan. Een interessante sessie vond ik ook “op naar een inclusief cultureel klimaat.” Er is duidelijk een verandering in de manier van kijken naar sociale verhoudingen binnen een organisatie, maar we zijn er nog lang niet. Het was interessant om te horen welke initiatieven er zijn en welke stapjes worden gezet in de goeie richting.

Over het werkveld gesproken, volgende week dinsdag is de alumni- en docentenborrel! Dat is een mooie gelegenheid om werkervaringen te delen en (oud)hucbaldianen beter te leren kennen.

Ik wens jullie allemaal een fantastische maand van december, een vrolijke kerst een gelukkig nieuwejaar. Tot in 2020!

    One Response

  1. Leuke column en traditie Pau! Wij hebben er denk ik niet veel, behalve dat m’n vader de nacht voor oudjaarsdag zichzelf de hele nacht opsluit in de garage om heel veel oliebollen te bakken volgens opa’s recept. De laatste jaren help ik lekker mee en luisteren we gezellig samen naar muziek tijdens het bakken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.