Columns

Column #75

Pas op, we zitten midden in de eerste paar weken van januari wat betekent dat de meeste mensen om je heen proberen om de allerbeste versie van zichzelf te zijn. Goede voornemens. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en ook ik heb er dit jaar een gekozen: overstappen naar een duurzame bank. Een voornemen dat ik snel kan regelen en afstrepen zodat ik er daarna niet meer over hoef na te denken. Maar van die goede voornemens is in de wereld verder nog niet zo veel te merken. 2020 begon met een verdubbeling in het aantal mensen met oogletsel door vuurwerk, op 3 januari was #WWIII trending op Twitter, Australië staat nog steeds in brand en Aart Staartjes is vandaag overleden nadat hij een paar dagen geleden zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht.

Normaal gesproken heb ik wel zin in het nieuwe jaar en ben ik nieuwsgierig naar wat er allemaal te gebeuren staat, maar als ik eerlijk moet zijn ben ik dit jaar eerder een beetje bang. Soms lijkt het wel of de wereld gek is geworden en dat je daar niet zoveel aan kunt doen. Dus dan maar op zoek naar een goed coping mechanisme: muziek.

Ik val altijd terug op zelf muziek maken als ik me om wat voor reden dan ook even niet zo fijn voel. Met al dat slechte nieuws betekent dat dat ik de afgelopen twee weken meer piano heb gespeeld dan de vorige drie maanden bij elkaar. En dat is op zichzelf natuurlijk eigenlijk alleen maar mooi. Ik ben zelfs stukken gaan oppakken die ik lang niet gespeeld had dus dan moet het wel serieus zijn. Daarnaast kwam een vriendin van me langs en zoals altijd eindigde dat met wat gepingel op de gitaar. Maar dit keer haalden we vooral herinneringen op over onze muzikale carrière op de middelbare school. Geloof me, heel wat cringy zelfgeschreven nummers passeerden de revue.

Naast al het verdrietigs waar we mee geconfronteerd worden, is leuk nieuws er gelukkig ook. Denk aan zanger Meat Loaf die het gezicht is geworden van een bepaalde campagne voor Veganuary, maar die zijn artiestennaam toch maar niet laat veranderen in Veg Loaf. Of het feit dat de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2020 bekend is. Jeangu Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen en het lijkt erop dat dit een heel goede keuze is. En misschien wel het állerbelangrijkste muzikale nieuws tot nu toe: Cora van Mora heeft het nieuwe carnavalsnummer “Knallen Met Die Ballen” uitgebracht.

Je ziet het, ook nog dingen om blij om te zijn dus. En wellicht kunnen we allemaal als goed voornemen gewoon wat liever zijn voor elkaar en helpen waar we dat kunnen. Hopelijk wordt al dat slechte nieuws dan vanzelf een beetje beter.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.