Coördinator Actueel Concertzender

Ben jij iemand die live radio wil maken en volg je de actuele ontwikkelingen op muziek- en cultuurgebied? Dan zou deze (onbezoldigde) functie iets voor jou kunnen zijn!

Het wekelijkse programma Concertzender Actueel wordt op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur live uitgezonden. Je draagt eindverantwoordelijkheid voor dit programma. In Concertzender Actueel worden aankondigingen van concerten gedaan, treden musici op in de studio en zijn er telefonische en live-interviews die betrekking hebben op actualiteiten in het muziekveld in Nederland. Alle muziekgenres komen aan bod, van oude muziek tot jazz en wereldmuziek. De coördinator geeft daarbij leiding aan een aantal presentatoren, redacteuren en technici.

 

Functie-inhoud

 1. a) coördineren
  • je bent eindverantwoordelijk voor de inhoud van het programma
  • je stuurt de presentatoren, redacteuren en technici aan bij Concertzender Actueel
  • je regisseert – in afwisseling met een andere regisseur – het programma tijdens de
  •    uitzending (ten minste 1x in de twee weken)
  • je leidt de vergaderingen van het Actueel-team (ong. 4 keer per jaar)

 

 1. b) uitvoeren
  • in samenspraak met het team stel je het programma samen
  • je vult het draaiboek aan, wanneer dat nodig is
  • je onderhoudt interne en externe contacten, waaronder die met muziekinstellingen, PR van festivals, componisten en musici
  • je ontvangt gasten tijdens de uitzending
  • je zorgt ervoor dat de programmagegevens op de website komen te staan en berichtjes op sociale media worden geplaatst

Functie-eisen

Voor deze functie is een muziekopleiding niet vereist, radio-ervaring is een pré. Schriftelijke vaardigheden zijn onontbeerlijk. Ervaring op het gebied van coördineren strekt tot aanbeveling. We zoeken iemand met goede communicatieve vaardigheden om zowel intern als extern zorgvuldig contacten te onderhouden en uit te breiden. We verwachten dat je ca. 8 uur per week hieraan kunt besteden.

Wat wij bieden
Concertzender Actueel heeft een enthousiast team dat wekelijks een interessant en afwisselend programma neer wil zetten. We bieden de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in het radiovak. Medewerkers bij de Concertzender werken op vrijwillige basis.

Meer weten? Mail dan naar Sem de Jongh: sem.de.jongh@concertzender.nl