Musicus van de maand

Musicus van de Maand: Maan

Maan

Twee blogs geleden schreef ik over mijn favoriete Nederlandse urban artiest Tabitha, maar als ik iemand naast Tabitha moet plaatsen, dan kies ik Maan!
Ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is wat voor muziek ik graag luister. Naast pop luister ik graag naar genres zoals dancehall, reggae, soca, latin en de populaire afrobeats van de laatste paar jaar.

Maar terug naar Maan! Eigenlijk dacht ze een tussenjaar te nemen en ‘eens te kijken hoe het ging met muziek maken’. Inmiddels won ze op 18-jarige leeftijd de eerste prijs bij The Voice Of Holland, bracht ze meerdere singles, EP’s en albums uit, en deed ze mee met meerdere programma’s zoals RTL Late Night, Dance Dance Dance, De Beste Zangers en haar persoonlijke hoogtepuntje: Ik Hou Van Holland. Haar eerste single Perfect World werd geproduceerd door niemand minder dan top-dj Hardwell en werd meteen Alarmschijf, denderde de Top 40 in, belandde op nummer 1 in de iTunes chart en bij 100%NL, én kreeg ze een gouden award uitgereikt.

Haar eigen invloeden zijn ‘pop en een beetje jazz’, zoals Norah Jones, Gregory Porter en, vooral, haar grote idool Beyoncé.

“Zij is mijn voorbeeld. Beyoncé’s muziek omvat verschillende genres en dat lijkt me wel wat: van alles uitproberen. Zolang mensen horen dat ik het ben en ik vind het liedje tof, wil ik het kunnen zingen.”

De twee EP’s (AM/PM) die in 2017 uitkwamen, bestaan uit radiovriendelijke uptempo nummers, die we van Maan gewend zijn, en wat apartere, rustige tracks. The Weeknd vibe-achtige nummers vindt ze namelijk óók heerlijk om te schrijven. Na een stuk of 20 singles van 2017 tot en met 2019 en een album in 2018 “Waar Ga Je Heen“, bracht zij vorig jaar december haar allernieuwste album uit genaamd “Onweerstaanbaar“. Momenteel is zij op tour in Nederland en heeft zij recentelijk ook in Tivoli Vredenburg opgetreden.

On repeat!

Maar het allerleukste liedje met Maan, jaa.. je voelt ’em al aankomen, is die samen met Tabitha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.