Overig

ZZP’ers in de muzieksector: Live interview

Om tijdens COVID-19 toch nog een “bedrijvendag” te kunnen aanbieden, heeft de alumnicommissie twee Hucbald alumni, Djoeke Oeij en Kayleigh Hagen, geïnterviewd en vragen gesteld over hoe het is om als ZZP’er in de muzieksector te werken. Zeker nu, in tijden van de coronacrisis, wordt de positie van ZZP’ers uitgebreid besproken in de media en kunnen wij ons voorstellen dat veel studenten vragen hebben over hun mogelijkheden om carrière te maken als zelfstandige. De livestream, is opgenomen en hieronder te luisteren. Het was een erg leerzame sessie!

Djoeke Oeij heeft als ZZP’er gewerkt als producer, figuratie begeleiding, productieassistent, runner bij diverse films/series/tv-programma’s, zowel op kantoor als op locaties door heel Nederland, België, en zelfs een keertje in Italië. Momenteel werkt ze als producer in vaste dienst bij PnP Media BV aan programma’s zoals ‘Is er een Dokter in de Zaal’, ‘Geubels en de Hollanders’ en ‘Universiteit van Nederland’.

Kayleigh Hagen werkt sinds haar afstuderen in 2016 als freelance producent voor o.a. Wonderfeel, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Festival Oude Muziek. Tussen deze projecten door reist ze van hot naar her voor losse productie klussen, zoals ADE, Klassifest, en het Edinburgh International Festival in Schotland.

Beluister het interview hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.