24classics: Stagiair Redactie en Communicatie

24classics in Amsterdam zoekt een Stagiair Redactie en Communicatie voor 16 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 15-07-2020

24classics is opgericht in mei 2013 om de klassieke wereld te ontsluiten voor een nieuw publiek en biedt online streaming, gratis concerten voor leden en achtergrondverhalen. 24 playlists worden samengesteld door experts uit de muziekwereld. Daarnaast organiseren we elke maand 24chambers (kleinschalig klassieke concert op geheime locaties die live gestreamd worden) het grote Klassiek in de Loods Kerstconcert, de Happy Bachdag, en andere evenementen.

We zoeken per 1 september 2020 ter versterking van ons team een

Stagiair Redactie en Communicatie

16 uur per week of in overleg

Als stagiair redactie ben je een volwaardig lid van het kleine 24classics-team, waar je in korte tijd veel zult leren: je werkt met het systeem achter de website, maakt kennis met muziek die je nog niet kende, en scherpt je schrijfvaardigheid. Bovendien zul je een netwerk opbouwen waar je jaren mee vooruit kunt.

Je bent verantwoordelijk voor
Contact met de experts, en het up-to-date houden van de website, het plaatsen van artikelen. Diverse andere werkzaamheden bij evenementen en bij de ledenwerving voor 24classics.

Profiel

  • Een student met een opleiding op HBO of WO-niveau in een culturele richting, het liefst muziek.
  • Je hebt affiniteit met of interesse in klassieke muziek en een goed luisterend oor.
  • Je bent vaardig in het Nederlands en Engels
  • Je neemt initiatief en kunt zelfstandig werken, maar bent ook een teamplayer.
  • Leergierig en nieuwsgierig.
  • Handig met gebruikelijke computerprogramma’s
  • Je bent accuraat, doelgericht en zelfkritisch.

Wij bieden
Een leerzame stageperiode, met alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, een netwerk op te bouwen en bij te dragen aan de groei van ons bedrijf. Er zijn voldoende mogelijkheden om initiatief te nemen, en daarnaast zorgen we voor de nodige begeleiding. Ons kantoor (dat we delen met een andere muziek-organisatie) zit midden in de stad, onder de Zuiderkerk en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Een stagiair ontvangt voor twee dagen per week een all-in vergoeding van € 150,- per maand. Leuk om te weten: veel van onze stagiairs vonden na hun stage betaald werk (al dan niet in de klassieke muziek).

Wij vragen
Een enthousiaste student voor twee dagen per week, met een brede belangstelling voor kunst en cultuur. Een studie-gerelateerd onderzoek is mogelijk, maar niet vereist.

Iets voor jou?
Schrijf een korte motivatie waarom jij geschikt bent om ons team te versterken. Mail je CV en motivatie naar Corine Haitjema, corine@24classics.com. Wil je extra informatie? Bel Corine op 06-51994663.