Recensies

Live in London

the other favorites

Het jaar 2020 markeert een lastige tijd voor live optredens, het lijkt alsof niets meer mag en we ook niets meer kunnen. Wees gerust, er zullen weer dagen komen dat we gezellig naar de live optredens van onze favoriete artiesten kunnen kijken en luisteren. Tot die tijd moeten we het echter doen met wat we hebben. Zo heb ik mijn blik geworpen op een live album uit 2019. Het gaat hier dan om het album ‘Live in London’ van The Other Favorites.

Om te beginnen is The Other Favorites een muziekduo bestaande uit Carson McKee en Josh Turner. Samen spelen ze voornamelijk een mix van folk, bluegrass en rock. Het Live in London album is daarin wel meer op de folk en bluegrass gericht. Ook is het album nog terug te vinden op zowel Spotify als op Youtube voor de mensen die het willen beluisteren.

Bekijk hier het volledige concert!

Het is een nogal kort concert met ongeveer 41 minuten op de teller, maar dat neemt niet weg van de kwaliteit van de muziek die door de twee artiesten wordt gepresenteerd. Daarnaast worden ze bij enkele liedjes ook nog ondersteund door Reina del Cid en Toni Lindgren.

Het optreden opent met het liedje Angelina wat voor een enigszins rustig begint zorgt, maar wel gelijk laat zien wat er vooral te verwachten is bij zanger en gitarist Josh Turner. Hij speelt hierbij een pakkende, maar ook niet al te complexe solo. Hierna volgen de liedjes Solid Ground en The Ballad of John McCrae, waarvan de laatste in mijn ogen wel degelijk de betere is. Desondanks dat zijn beide liedjes het wel waard om te luisteren voor de folk liefhebbers. Dan komt naar mijn mening het zwakste liedje uit het album genaamd Flawed Recording. Het is geen slecht liedje, maar het lukt niet om de andere liedjes te overtreffen.

Het middelste gedeelte van het album is zonder twijfel het sterkste gedeelte met vier heerlijke folk liedjes, waarvan drie covers en een origineel liedje. De covers (1952 Vincent Black Lightning, Don’t Think Twice, It’s All Right en The Tennessee Waltz) zijn op zichzelf al drie goede uitvoeringen van welbekende folk classics, maar het originele liedje The Levee straalt er voor mij wel tussenuit. Het liedje laat zien wat het duo allemaal in huis heeft met hun banjo en gitaar. Als er één liedje is uit dit album wat ik zou moeten aanraden dan zou het ongetwijfeld deze zijn.

Als afsluiter volgen er nog covers van de liedjes The Parting Glass, Folsom Prison Blues en Dooley. Hiervan blinkt hun versie van de klassieker van country zanger Johnny Cash uit. Ze spelen hierbij een goede variatie op de bekende solo van Luther Perkins. Het album eindigt echter wat minder. Het liedje Dooley weet mij net zoals Flawed Recording net niet te pakken, waardoor je het album toch net niet goed eindigt.

Ik zou het album Live in London dus zekers aanraden voor de mensen die van folk en bluegrass houden. Het is een goede combinatie van de twee genres met ook goede gitaar partijen om het interessant te houden. Het enige grote minpunt aan dit album is dat het uit relatief veel covers bestaat. Ik zou zelf graag meer van hun originele liedjes zoals The Levee willen horen bij een live optreden. Desondanks dat is het nog steeds het luisteren waard, het staat ten slotte gratis op Youtube en Spotify.

Foto Credit: https://timucua.com/event/the-other-favorites/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.