Recensies

Bekendmaking Studiereis 2021

Bekendmaking Apeldoorn

Op donderdag 10 december vond een online activiteit van de reiscommissie plaats waarin de locatie van de studiereis van aankomend jaar (mits corona het toelaat) onthuld zou worden. Er moest wel nog wat werk verricht worden, voordat we de locatie te horen zouden krijgen; de activiteit bestond namelijk uit een online escaperoom.

Doordat we in groepjes werden verdeeld en samen moesten
werken om codes te kraken, voelde het, ondanks dat dit vanwege corona niet kon, toch bijna alsof we allemaal fysiek samen waren. De activiteit was daarom heel geschikt in deze tijd waarin iedereen dat gevoel wel kan gebruiken.

De escaperoom bestond uit vijf afzonderlijke ”kamers” en elke oplossing vormde een hint voor de uiteindelijke locatie. De kamers waren verbonden aan een thema in de vorm van locaties van afgelopen studiereizen en onze kennis over die landen en niet te vergeten muziek werd flink op de
proef gesteld. Je zou denken dat de muziekvragen met een studie als muziekwetenschap a piece of cake zouden zijn, maar dat viel helaas tegen. We hadden de permissie gekregen om het internet te gebruiken, maar zelfs met dat hulpmiddel waren de puzzels erg lastig.

Morsecodes, raadsels, woordzoekers, sudoku’s en zelfs een gevreesde harmonie- en vormleer opdracht kwamen voorbij. Het was zelfs zo lastig dat we vrijwel meteen extra tijd kregen en iedereen ging met een goed competitiegevoel aan de slag. Uiteindelijk is het geen enkel groepje gelukt om alles op te lossen, maar aan het enthousiasme waarmee iedereen aan de slag ging lag het zeker niet. De escaperoom zat dus goed in elkaar en was georganiseerd door Jesse. Hij vertelde dat dit pas de eerste keer was dat hij zoiets had gedaan, maar dat was zeker niet te merken.

Met de schaarse woorden die we verzameld hadden, werden er een paar wilde gokken naar de locatie gedaan, maar het bleef spannend tot op het laatste moment waar we nou uiteindelijk naar toe zouden gaan. De locatie van dit studiejaar is vanwege corona iets dichter bij huis, maar zeker niet minder leuk: we gaan namelijk naar Apeldoorn!

Het weekendprogramma zit behoorlijk vol met natuurlijk muziekactiviteiten, een dagje dierentuin en zelfs onze eigen versie van “Wie Is De Mol?” (erg toepasselijk voor muziekwetenschap♭ ).

Alle leden van de reiscommissie hebben goed hun best gedaan voor deze activiteit en de studiereis belooft veel goeds. Al met al was het een geslaagde avond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.