Musicus van de maand: Ava Max

Ava Max

Enkele maanden geleden hoorde ik het nummer “So Am I” van Ava Max en ik was gelijk verkocht. Het had precies die juiste mainstream magic waar ik helemaal warm van binnen word. Daarna hoorde ik het nummer “Salt” en weer was ik weg van tekst en melodie in combinatie met die stem. Deze keer heb ik meteen haar naam opgezocht om kennis te maken.

Wie is Ava Max?

Ava Max is geboren op 16 februari 1994 als Amanda Koci. Haar ouders zijn van Albanië, maar zij is geboren en getogen in de Verenigde Staten. Ze woont nu in Los Angeles, maar is opgegroeid in Virginia. Muziek ligt in haar genen; Ava’s moeder was operazanger, haar vader pianist en vele van haar ooms speelden in bands. Als kind was zij groot fan van Britney Spears en wist toen al dat ze een popartiest wilde zijn.

Journey to Fame

Ava voelde zich altijd al een buitenbeentje en zwemt daarom graag tegen de stroming in. Door deze attitude is haar iconische kapsel ook ontstaan: een bob aan de ene kant en lange golven aan de andere kant. Hoewel zij al twee nummers op de markt had, “Salt” en “I’m Not Your Barbie Girl“, was het pas de samenwerking met producer Cirkut die voor haar eerste pop hit zorgde.

Zij en haar muziek worden vaak vergeleken met Lady Gaga, Sia en Katy Perry. Wat toevallig dat ze alle drie ook tot mijn favoriete artiesten behoren – haha. Wat ik zo aantrekkelijk aan hun muziek vind, is hun songwriting stijl en hun krachtige stem. Ook ben ik een echte popfanaat, dus ligt Ava Max precies in mijn straatje!

Nieuwste album

Op 18 september 2020 kwam eindelijk haar debuutalbum “Heaven & Hell” uit. Dit album was bijna twee jaar in de maak en heeft ze samengewerkt met songwriters zoals RedOne, Charlie Puth en Bonnie McKee. “Heaven & Hell” is gesplitst in tweeën, waarvan “Hell” dus de wat donkere melodieën heeft. Ook als je naar de tekst luistert, kan je er wel uit halen wat bij “Heaven” of “Hell” hoort.

Al met al, raad ik een ieder aan om op deze mooie zonnige sneeuwdagen naar enkele van haar liedjes te luisteren. Ik krijg er in elk geval meteen positive vibes van! Hieronder een verzameling van haar eigen nummers en een paar samenwerkingen van haar met andere artiesten. Veel luisterplezier!

Foto door CADENA 100.

nl_NL