Humans of Hucbald

Humans of Hucbald: Diantha Vreeken

WhatsApp Image 2021-03-10 at 22.41.05

Wie ben je, waar kom je vandaan, en waar houd je je met je studie momenteel mee bezig?

Ik ben Diantha, ik kom uit Zoetermeer maar woon inmiddels al een tijdje in Utrecht. Ik zit in het eerste jaar van de research master en houd me vooral bezig met de intersectie van muziekwetenschap, gender en new mediastudies. Ik wil ook graag mijn horizon verbreden.

Wat doe je naast je studie?

Momenteel is dat niet onwijs veel. Ik geef bijles in studievaardigheden aan een scholier. Ook ben ik sinds vorige week begonnen als vrijwilliger bij Asian Raisins. Dit is een organisatie die zich inzet tegen racisme en discriminatie van mensen met een Aziatische afkomst in Nederland. Ik weet niet precies meer hoe ik hen ben tegengekomen, maar ik geloof dat ik ze ergens op Instagram heb gezien. 

Verder vind ik een beetje Netflixen op z’n tijd ook top. 

Heb je instrumenten thuis liggen? Zo ja, welke?

Ja! Ik heb hier een basgitaar, al heb ik deze niet heel vaak gebruikt. Ik heb ook een Ukelele, een keyboard en een microfoon, als dat telt als instrument. Oh! Hier naast me heb ik ook een lade met allemaal kazoos. De kazoos kunnen ook in elkaar, ik heb een foto van de middelbare school waar ik op 5 kazoos tegelijk speel. (Voor de geïnteresseerde lezer staat deze foto onderaan dit artikel.)

Welk instrument zou je willen kunnen bespelen zonder hiervoor te hoeven oefenen? 

Even denken hoor, ik vind de theremin fascinerend. Ik zag er ooit een in een museum en mocht deze bespelen. Ik had gehoopt dat ik, als muziekwetenschapper, hier aanleg voor zou hebben, maar helaas lukte het echt totaal niet. Hoe mooi zou het zijn geweest als ik dat gewoon in een keer zou hebben gekund! 

Waarom ben je muziekwetenschap gaan studeren?

Ik ben altijd al veel bezig geweest met muziek, maar wist al snel dat het conservatorium te competitief voor me was. Ik had de muziekstudiekeuze een beetje weggeschoven totdat ik een folder over muziekwetenschap tegenkwam. Ik was eerst in Amsterdam gaan kijken, maar twijfelde daarna nog wel. Nadat ik eenmaal de open dag in Utrecht had bezocht heb ik me meteen aangemeld. Er hing zo’n goede sfeer dat ik zeker wist dat dit bij me paste. De prachtige panden en het prachtige plafond van Drift 21 speelden misschien ook een beetje mee in deze keuze. 

Wat is, naast de Drift, je favoriete plekje in Utrecht?

’t Pandje! Dat is echt mijn nummer één. Anders de kersenboomgaard dichtbij Bunnik. Dat is een erg geschikte plek voor derde dates. 

Heb je al enig idee wat je na je master wil gaan doen?

Ik wuif die vraag eigenlijk altijd weg. Ik hoop dat ik aan de slag kan bij iets als een onderzoeksbureau of cultureel podium. Ik zie altijd voor me dat ik van het een in het ander zal rollen. Een concreet idee heb ik niet, maar ik denk dat je, als je muziekwetenschap studeert, er oké mee moet zijn dat er niet echt een vast “toekomstplaatje” is. 

Als oud-bestuurslid heb je vast een heleboel mooie dingen meegemaakt. Wat is je favoriete Hucbald herinnering?

Bijna alles wat ik met Hucbald heb meegemaakt was fantastisch. Er zijn wel twee dingen die me te binnenschieten. 

Een dag waar ik heel erg veel mooie herinneringen aan heb was het dagje uit naar Toledo, tijdens de studiereis naar Madrid. Het was zo’n mooie dag. Iedereen was melig en er was veel sangria. Het was gewoon een hele grappige dag. 

Daarnaast heb ik heel erg genoten van de familiedag in mijn bestuursjaar. Het organiseren en uitvoeren hiervan gaf gewoon heel veel voldoening. Het was een soort uitgebreide open dag. De praatjes werden gehouden in begrijpelijke taal. Het jargon dat gebruikt werd, werd allemaal uitgelegd. Ook was er een rondleiding door Utrecht en eindigden we met een borrel.

Het introkamp waar ik mentor was, dit was in september 2016, was ook heel erg bijzonder. 

Wat was je favoriete aspect van secretaris zijn in het Hucbald bestuur?

Ten eerste vond ik notuleren echt verschrikkelijk! Ik ben zo blij dat ik daarvan af ben. 

Mijn favoriete aspect was denk ik het ledencontact. Je zorgt er als bestuurslid voor dat mensen zich thuis voelen en dat de eerstejaars betrokken raken met de vereniging. Het is gewoon een hele mooie ervaring.

Hucbald is echt tof!

Is er nog iets wat je een keer met Hucbald zou willen doen?

Misschien is dit controversieel, want Hucbald is natuurlijk met een reden politiek neutraal. Het lijkt mij bijzonder om een politiek debat te organiseren. Mensen zouden in een veilige omgeving hun meningen kunnen delen. Ik ben heel benieuwd hoe dit eruit zou zien.

Wat is het laatste nummer dat je hebt geluisterd? 

Het laatste nummer staat nog open op Youtube! Dit is “I want you back”, maar de versie van Sheryll Crow in het Witte Huis.

Welke artiest wil jij sowieso nog een keer live zien?

Hmm, even nadenken. Ik zou naar een optreden van het duo “Lawrence” gaan. Helaas is dit toen afgezegd, niet eens door corona. Het is best reëel dat ik hen ooit nog live zie. Ze zijn namelijk nog niet heel bekend. Het duo, bestaande uit een broer en zus, maakt pop/soul muziek.

Ik krijg vaak kritiek op het feit dat ik een hele blije muzieksmaak heb. Ik luister bijvoorbeeld ook weinig naar Top2000 muziek, omdat dat vaak hele serieuze nummers zijn.  

Ik luister wel veel naar Vulfpeck en Hiromi!

Als je een ding aan de wereld zou kunnen veranderen, wat zou het dan zijn?

Wat een diepe vraag! Het zou dan toch neerkomen op het ontmantelen van de White Supremacist Patriarchy. Ik denk dat er pas verandering gaat komen in de huidige problematiek van de samenleving als die niet meer gedomineerd wordt door een homogene groep zoals dat nu het geval is. 

Ohja, ik zou ook willen dat iedereen gevaccineerd is. 

Heb je nog een wijze les voor je mede-hucbaldianen?

Oh! Ik heb hier een kaartje hangen met “Pas op met wijze raad.” Dat is wel passend, toch?

Anders zou ik iedereen op het hart willen drukken om zoveel mogelijk te genieten naast je studie. Dat heb ik ook gedaan en daar ben ik heel blij mee. 


    One Response

  1. Can confirm dat kersenboomgaard in Bunnik goeie plek voor derde dates is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.