Recensies

Recensie: Noah’s Orc – Glue Man

noahs-orc

Enkele dagen geleden bracht mede-Hucbaldiaan Lenny Vullings samen met zijn band Noah’s Orc een vervolg uit op hun meest gestreamde nummer; een EP genaamd Glue Man. Nog geen idee wie Noah’s Orc is?

Noah’s Orc is een vierkoppige grunge-band uit Horst. De band beschrijft haar muziek als alternatieve duisternis en progressiviteit die samen een karakteristiek, bombastisch en melodisch geluid vormen. In mei 2019 is hun debuut-EP By Turmoil uitgekomen. Noah’s Orc heeft toen ook deelgenomen aan Popsport Limburg en Nu of Nooit.

EP cover 'Glue Man' van Noah's Orc
Noah’s OrcGlue Man (EP)

Glue Man is een 5-titelig EP. Sun Shards en His Reptile zijn beide al eerder uitgebracht als singles. De volgende 3 nummers zijn dus gloednieuw: The Scimitar Gospel Sessions, Losing Your Root, en The John Cage. Ik moet eerlijk zeggen dat bij het lezen van deze titels mijn interesse meteen geprikkeld werd.

Hoewel, ik niet heel bekend ben met de grunge-scene, ben ik geen onbekende in de rockwereld. Als songwriter ben ik meteen geïntrigeerd door hun melodische zanglijnen. Maar als (rock)toetsenist ben ik vooral helemaal weg van de strakke en heftige drumritmes. En wat is er nou heerlijker dan een gitaarsolo die anderhalve minuut in beslag neemt?

Ben jij ook zo’n rock-liefhebber met eventueel een vurige liefde voor grunge? Of wil je gewoon graag onze Lenny steunen? Volg ze dan vooral op YouTube en Spotify!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.