Recensie: Summer Butterflies

Far Summer Final

Vandaag is het aan mij om een nieuwe recensie te schrijven, en dat is er niet zomaar één! Onze mede Hucbaldiaan en tevens de voorzitter van de websitecommissie heeft een nieuwe single uitgebracht. Ik heb het dan natuurlijk over niemand minder dan Fariel Soeleiman. 

Na haar vorige nummer, “You &I”, heeft Fariel een paar weken terug onder de artiestennam Fariel Sherir haar nieuwe nummer “Summer butterflies” de wereld in gebracht. 

Samen met Anouk Wolf, de zangeres van de single, heeft Fariel het in het nummer over het terugvinden van een oude liefde, waarna de gevoelens toch weer uitdoven na een prachtige zomer. De zang gaat gepaard met een rustige pianobegeleiding door Fariel zelf. De slagwerk- en gitaarpartijen worden gespeeld door twee studenten van het Utrechts conservatorium, Jens Wierckx en Bob Barlag. Fariels rustige begeleiding, gepaard met de rauwe vocalen van Anouk zorgen samen voor een perfecte vertolking van de boodschap in het lied.  

Fariel is geen onbekende in de muziekwereld. Voordat ze haar eigen muziek maakte heeft ze in Suriname als toetsenist gespeeld in de vrouwenrockband LipsStick. Na haar verhuizing naar Nederland is Fariel begonnen aan de studie Composition & Music Production aan de HKU (en natuurlijk ook aan muziekwetenschap aan de UU!). Inmiddels is Fariel afgestudeerd van de HKU. Zowel “Summer Butterflies” als “You & I” maken deel uit van Fariels afstudeerproject, een heus eigen EP genaamd “Goodbye America”. Dit EP is een verzameling van bitterzoete fantasieën gemixt met een vleugje nostalgie.

Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe toevoeging aan je playlist? Stream dan vooral Fariels muziek op spotify en andere streamingplatformen! 

nl_NL