Als ik later groot ben word ik Ria Valk

Een blog over carnavalsmuziek. Wat moet je er eigenlijk mee? Ik kom van boven de rivieren, dus eigenlijk is carnaval een soort onbekende wereld voor mij. Toch heeft Purmerend wél een carnavalsnaam en vereniging: Met carnaval heet Purmerend Boemeldam. Waarom vraag je? Geen idee, maar die naam wilde ik toch even noemen. Maar als ik zou zeggen dat de Purmerendse carnavalsvereniging “De Keutelaars” heet, zou de naam Boemeldam niet zo erg meer opvallen.

Het is duidelijk dat carnaval niet bepaald zorgt voor een gigantische erectie bij menig bewoner van de noordelijke provincies, al moet ik zeggen dat alle carnavalsbangers óók de rivieren oversteken. En ik heb in het vroegste stadium van mijn leven geleerd dat er voor mij maar één iemand is die mijn hart een sprongetje kan geven: De Godin genaamd Ria Valk. Toen ik eenmaal wist hoe ik moest praten, begon ik vrijwel meteen met het zingen van liedjes, en ja, hier zat ook haar ongeëvenaarde powerhit “Worstjes Op Mijn Borstjes” bij. Wist ik wat ik eigenlijk zei? Neuh, helemaal niet, maar het klonk allemaal wel gezellig. Ik kom er nu pas achter dat het niet eens zo heet, maar afijn.

Och, ik voel me weer helemaal een kleine Justin als ik dit hoor. Echt fantastisch. Nu kunnen velen zich dat slecht voorstellen, maar ik had als spruitje een hele duistere humor. Ik kwam er op mijn vierde achter dat mijn moeder een neef Leo had die helaas enkele jaren voor mijn geboorte overleed. Dit wordt een heel slecht verhaal, maar ik ga dit wel vertellen. Ik was helemaal into Ria Valk en die heeft ook een liedje dat “Leo” heet, dus iedere keer als de naam Leo viel begon ik te schreeuwen “LEO JE BENT VANNACHT WEER DRONKEN GEWEEST” Eerlijk, het haalde wel het scherpe randje van het gesprek af.

Maar er is geen enkel carnavalsnummer zo goed als “Oma Wil Een Toyboy.” Dit is ook haar meest recente nummer. Ik weet dat perfectie niet bestaat, maar dit nummer komt zo erg in de buurt bij ongerepte volmaaktheid. De videoclip is dan ook eigenlijk mijn favoriete clip ooit. Nu ik erover nadenk had ik dit als videoclip moeten doe bij het introkamp. Eens zien of dat net zo makkelijk was om te raden als een nummer van Christina Aguilera.

Nee, Ria Valk is het hoogtepunt van de moderne beschaving. Ik hoop echt dat ik later Ria Valk mag worden. Dat waren vroeger hele interessante gesprekken in de klas toen we het gingen hebben over wat we later wilden worden en zelfs de juf niet wist wie Ria Valk was. Ik ben ook nog steeds verbaasd dat Ria Valk niet de uitkomst was bij alle beroepskeuzetesten die ik in mijn leven heb moeten doen. Wacht maar tot mijn eerste wetenschappelijke publicatie en ik de Ria Valk van de muziekwetenschap word.

nl_NL