Blogbattle 2: Festivals

Bijzijn is meemaken

Afgelopen Pinksterweekend vond alweer de 48 ste editie van Jazz in Duketown plaats. Hoewel een groot deel van jullie dit festival wellicht niet kent, behoort het wel tot een van de vele fantastische festivals van ‘s-Hertogenbosch. Sterker nog, het is het grootste gratis jazzfestival van Nederland! Och jongens, Den Bosch heeft toch zoveel moois!

Het festival werd op vrijdagavond geopend aan de voet van de Sint-Jan met een energiek optreden van Rilan & the Bombardiers. Deze groep is onder meer bekend doordat de titeltrack van hun eerste EP ‘Walking on Fire’ in maar liefst drie grote Hollywood series (shooter, Shut Eye, en Rosewood) verscheen. De line-up bestond verder nog uit Donny McCaslin, de tenorsaxofonist tot wie David Bowie zich wendde voor ‘Blackstar,’ en ook The Guests, betaande uit Lucy Woodward en Henry Hey, gaven een spectaculaire performance, waarin ze klassiekers zongen van bijvoorbeeld John Lennon en Nina Simone. Naast deze drie optredens waren er verspreid over de hele stad nog 102 andere acts van verschillende artiesten.

Waar we vorig jaar onder een dekentje op de bank met een kop thee konden genieten van een online editie van het festival en Typhoon een intiem duoconcert gaf met de Belgische pianist Jef Neve, stonden we dit jaar in de stromende regen op de markt mee te dansen met zijn volledige band; de gedroomde afsluiter van Jazz in Duketown 2022. Hoewel de blauwe, oranje, en doorzichtige regenponcho’s de liters water die uit de wolken kwamen niet konden
tegenhouden, was iedereen te enthousiast om naar huis te gaan en werd er van elke minuut genoten.

Zet de data voor de 49 ste editie maar vast in je agenda: 26-29 mei 2023. Dit wil je
meemaken!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.