Eerstejaars updates!

Meikes Eerstejaars Update!

In mijn eerste column in oktober had ik een update gegeven over mijn ervaring als eerstejaars, waar ik afsloot met de zin ‘Dit alles had ik echt niet verwacht. Maar ik ben er blij mee.’

Met die zin kan ik mijn stukje van deze column waarschijnlijk weer eindigen, want op dit moment zit André naast me wat blues te spelen op de piano en zitten Sem en ik aan de geïmproviseerde espresso martini’s, en dat alles in ons eigen huis. Het is ergens wel raar om te beseffen dat ik bij het schrijven van mijn vorige column nog thuis woonde en ik nu, zo’n drie maanden later, me helemaal thuis voel in ons -best wel chaotische- maar heel gezellige ‘Huize Clout Depussy’. 

Verder ben ik heel toevallig vandaag bij een open repetitie van van ‘het huisorkest’ geweest, een studentenorkest onder leiding van de al oudere (maar zeker nog niet oud van geest) dirigente. Hoewel het best spannend was in het begin, omdat ik nog nooit met saxofoon in zo een omgeving heb gespeeld, trokken die zenuwen vrij snel weg en uiteindelijk heb ik het echt enorm naar mijn zin gehad, en ik realiseerde ook dat ik een orkestje eigenlijk best heb gemist. Mij zie je volgende week woensdag op BeReal hoogstwaarschijnlijk bij de volgende repetitie 🙂 

Jikkes Eerstejaars Update!

Nu we op de helft van het eerste jaar zitten heb ik het idee dat ik een duidelijker beeld van de opleiding heb. Blok 1 was vooral leuk en gezellig, met nog redelijk lekker weer en ‘’inleiding muziekwetenschap’’ waar ik nou niet heel veel voor deed. Blok 2 was toch andere koek, harmonie en vormleer is eerlijk gezegd een soort cursus die ik mijn grootste vijand nog niet aan zou raden. Nou nee grapje maar het gaat me toch allemaal minder makkelijk af. Misschien is dat wel goed, even hard leren studeren zodat ik de rest van het jaar alles een beetje beter bij ga houden. 

Verder blijft het grappig om ineens zoveel nieuwe gezichten in Utrecht te herkennen. Ik woon hier al heel mijn leven en eigenlijk vind ik het erg leuk om te horen hoe iedereen die hier niet vandaan komt de stad ervaart. Van irritaties met bushaltes delen tot tips geven voor een leuke kroeg of café’, ik vind het erg gezellig. 

Wel iets nieuws; Science Park (of gewoon de Uithof zoals het voor mij altijd zal heten). Vandaag het tentamen muziekgeschiedenis daar moeten maken heeft voor mij bevestigd dat de zon in de binnenstad altijd mooier schijnt. Met al die grote grijze gebouwen en nietszeggend landschap ben ik toch even blij dat wij altijd les hebben op de drift. 

Toch ben ik vooral blij dat ik ondanks alle stress zo blij wordt van deze opleiding en de studenten die ik tot nu toe heb ontmoet, een fijne bevestiging dat ik de goede studie heb gekozen. 

nl_NL