Humans of Hucbald: Noah Lefebure

Original 40f477a4 Dba7 4e56 8103 8f577daa77c3 Screenshot 2022 07 04 22 25 59 16 965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4

Wie ben je, waar kom je vandaan en waar houdt je je mee bezig?

“Ik ben Noah, ik kom uit uit Den Haag en ik zit in mijn tweede jaar van muziekwetenschap. Ik houd me met heel veel bezig, soms te veel. Studie sowieso, ik werk één dag per week. Ik maak heel veel muziek in mijn vrije tijd, voor allemaal verschillende dingen: voor mezelf en mijn eigen projectje Lost Company, voor de band waar jij ook in zit (Flings) en ik speel tijdelijk bas in nog een ander bandje waarmee ik af en toe optreed.”

Hoe ben je hier terecht gekomen? Waarom muziekwetenschap? 

“Ik wilde sowieso iets met muziek doen. Eerst heb ik heel lang getwijfeld wat ik wilde. Op de middelbare school wilde ik graag naar de filmacademie, maar nadat ik op een open dag was geweest kwam ik erachter dat het hem niet ging worden omdat ik er echt niet goed genoeg voor was en nog geen portfolio had. Toen ben ik in een schoolbandje terechtgekomen en dat sprak mij heel erg aan. Toen dacht ik: Ik wil hier iets mee. Ondertussen was ik van plan een tussenjaar te doen in Duitsland en kwam ik een hele vette muziekschool in Berlijn tegen. Daar heb ik één jaar muziekproductie gestudeerd en daarna naar huis gegaan vanwege heimwee en omdat ik bij lange na de jongste was. Toen heb ik nog een echt tussenjaar genomen en kwam ik de studies journalistiek en muziekwetenschap tegen. Uiteindelijk is dat de studie geworden!”

Hoe bevalt je functie Commissaris Activiteiten bij de Reisco?

“Ik vind het heel leuk! Sowieso vind ik commissies bij Hucbald erg leuk. Dublin is een leuke locatie en ik heb heel veel zin om alle dingen daar te regelen.”

5 favoriete artiesten op dit moment 3 2 1 go!

“Uhhm uhhh uhhhh”

*paniek*

“Lumineers schiet als eerste binnen

Demob Happy natuurlijk

All time favorite Donna Missal

Melt, een hele toffe kleine funkband

En ik mis iets… hmmm. Oja! The Scratch!!! Hoe kan ik die vergeten”

Welke artiest vind jij echt overrated?

“Ik ga hier echt hele grote problemen mee krijgen; Taylor Swift

Ik kan natuurlijk niet voor alle nummers spreken want ik luister er dus niet naar, maar ieder nummer lijkt altijd drama; altijd liedjes over relaties die stuk zijn gelopen, mensen worden helemaal gecancelled? Dat voelt onnodig.”

Wat zijn je festivalplannen deze zomer?

“Ik vind het heel grappig dat jij dat vraagt, haha 

We gaan samen als het goed is naar Rock Werchter, met Marjolein

Misschien wil ik ook een dag naar Vestrock, omdat de Scratch daar speelt.”

Heb jij een toekomstplan? Heb je bijvoorbeeld een echte droombaan?

“Ja, zeker. Ik wil muziek kunnen maken en daarvan kunnen leven, dat is echt mijn droom. Daarom probeer ik er nu zo veel tijd in te steken, in de hoop dat er iets uit gaat komen. 

Verder weet ik het nog niet zo goed. Misschien in het buitenland een master doen in de richting van filmmuziek of muziekbusiness. Wat me ook heel leuk lijkt is ooit een platenlabel beginnen.”

Wat is iets dat mensen niet van je weten

“Hmm. Ik weet niet wat mensen wel en niet van mij verwachten. Het enige wat in me opkomt is dat ik ongeveer tien of elf jaar heb gehockeyd.”

Heb je nog een wijze les voor je mede-Hucbaldianen?

“Ga bij een commissie! Het is echt heel leuk en je leert mensen kennen; Kom naar Hucbaldactiviteiten! Het is veel te gezellig om niet te doen, vind ik.”

Zijn de mensen die dit lezen niet juist de actieve Hucbaldleden?

“Dat bedacht ik me ook toen ik dat zei… Laat me even diep nadenken”

*minuut stilte*

“Als je naar een concert gaat, doe je oordoppen in. Je hebt je oren nog nodig later. Die vind ik heel belangrijk.

En live by it!!!

nl_NL