Archief

Sitecolumn #18

MP4-speler Blues: Alle eendjes zwemmen in het water, faldelalderiere, faldelalderare…

Na een ongelukkig ongelukje deze zomervakantie—waarbij ik met kleding en tas en al in het water viel—heb ik helaas afscheid moeten nemen van mijn geleende iPod. Als arme student was ik natuurlijk blij dat ik gratis een oude iPod mocht lenen, want er zelf eentje kopen is voor mij uit den bozen, omdat ik van dat geld een heel jaar brood kan kopen. Na dat ik een paar weken zonder draagbare muziekspeler heb geleefd, kon ik door een actie van een webwinkel een goedkope mp4-speler kopen met nog extra korting. Deze actie kon ik natuurlijk niet laten schieten, omdat het me voor €20,- een eigen “nieuwe” draagbare muziekspeler op zou leveren. Zo gezegd en gedaan: ik heb die mp4-speler besteld, betaald, ontvangen, opgeladen, en er muziek opgezet.

Terwijl ik al aan de latere kant was met vertrekken naar de Uithof op de fiets kom ik er opeens achter dat die nieuwe mp4-speler heel anders in elkaar zit. Maar wat het ergste is, is dat mijn nieuwe draagbare muziekspeler heel raar in elkaar zit. Het ding heeft alleen een aan- en uitknop. Gemaksmens dat ik was, heb ik eindelijk mijn muziek gevonden—hier kom ik dadelijk op terug—druk ik die knop naar beneden, omdat ik denk dat dat het “lock”-knopje is, dan zet ik mijn mp4-speler dus weer uit.

Een ander fijn aspect aan mijn “super-deluxe”, nieuwe draagbare muziekspeler is dat hij vanzelf mijn muziek raar op heeft geslagen in mapjes. Zo ging ik “bladeren” op mijn mp4 naar mijn muziek lijkt het eerst da er alleen “An Awesome Wave” van Alt-J op staat. Als ik verder klik naar een leeg mapje staat daar ineens al mijn andere muziek die ik er op heb gezet. Maar wat het allerfijnste is, is dat er geen enkele mogelijkheid is om per artiest alle albums af te spelen of om alle nummers te shuffelen.

Mijn advies is kortom: koop of een iPod of een vergelijkbare merk-mp4-speler, omdat je gewoon betaalt voor de besturing van je draagbare muziekspeler en het lock- en unlockknopje. Mijn advies aan mezelf is: wen aan de ongemakken van je nieuwe draagbare muziekspeler en wacht gewoon tot Benson geld genoeg heeft om weer een peperdure iPod te kopen. Dan kan jij daarna zijn oude weer gebruiken en niet verdrinken.