Musicus van de maand

Musicus van de Maand: The Piano Guys

The Piano Guys

Houd jij van film, muziek en piano? Dan is ‘The Piano Guys’ echt een must-know voor jou! Ik ben bekend met ze al vanaf het begin van mijn tienerjaren en was helemaal weg van hun muziek, maar dat kwam vooral door de storytelling die ze verwerkten in hun video’s en natuurlijk … de stunts die zij uitvoerden met hun instrument! Voordat ik vertel wie ze nou precies zijn, deel ik alvast een muziekvideo met jullie waarin duidelijk wordt wat ik bedoel met “stunts”.

Wie zijn ‘The Piano Guys’?

Je zou denken dat ze een groep pianisten zijn, maar niks is minder waar. Hun groep bestaat uit máár een pianist, een cellist, een videograaf en een muziek producer en ze zijn (bijna) allemaal songwriters! In dezelfde volgorde: Jon Schmidt, Steven Sharp Nelson, Al van der Beek and Paul Anderson.

Paul Anderson was de eigenaar van een pianowinkel genaamd ‘The Piano Guys’ en zocht een nieuwe onconventionele manier om zijn piano’s te verkopen. Hij begon aan zelfstudie over social marketing en raakte gefascineerd door het fenomeen “viral videos”. Daarom creëerde hij het nu-hele-bekende YouTube kanaal met als doel potentiële klanten te werven met vermakelijke video’s die zijn piano’s tentoonstelden. Hiervoor had hij wel de juiste mensen voor nodig die net zo ambitieus en ondernemend waren als hij.

Toen liep Jon Schmidt toevallig binnen. Jon was al een ervaren solo pianist en had een concert die avond in die stad. Hij wilde graag nog even oefenen op één van de piano’s in de winkel. Paul nam zijn kans, legde zijn idee uit aan Jon en vroeg als hij mee wilde doen. Dat was het begin van een geweldige, langdurige en ontzettend getalenteerde samenwerking voor de winkel ‘The Piano Guys’.

Als 15-jarige jochie ontmoette Steven Sharp Nelson (cellist) Jon tijdens een concert waar ze beiden moesten optreden. Zij konden het zo goed met elkaar vinden dat zij vaker samen gingen optreden en zo groeide hun samenwerking uiteindelijk tot een sprankelende podiumchemie waar de vonken van af sprongen.

Last but not least, kwam Al van der Beek (geen idee als hij Nederlandse roots heeft). Al bood een helpende hand, toen Jon zijn nieuwe buurman werd. Hij had al gehoord dat Jon een muzikant was en nodigde hem uit om zijn thuisstudio te bezoeken. Al gauw schreven ze samen nummers en ontstond er een songwriting partnerschap.

Mijn #pianochallenge

De laatste paar jaren heb ik mijn piano nogal verwaarloosd en dat maakt mij soms best verdrietig, omdat ik het jammer vind als ik mijn pianovaardigheden op een dag helemaal zal verliezen. Maar op een bepaalde leeftijd wilde ik gewoon nieuwe en andere dingen proberen. Uiteindelijk deed ik zoveel dat ik ben gestopt met piano oefenen en sindsdien heb ik die drang om te oefenen niet meer (zo sterk). Mijn vriend adviseerde mij om een nummer uit te zoeken dat ik vroeger heel graag wilde (leren) spelen, maar dat nooit gedaan heb. Voor deze “challenge” heb ik een pianocompositie van Jon Schmidt gekozen: “All of Me”. Mijn eigen deadline heb ik gezet op 4 juni. Waarom? Omdat ze dan naar Nederland komen! Bekijk hier hun kaartprijzen: https://www.ticketmaster.nl/event/233359

Dit is hun meest recentelijke cover die ze online hebben geplaatst. Jawel, een nummer van BTS!