Recensies

Knocked Loose @ Bibelot

knockedloose_2019

Knocked Loose | 7 december 2019 | Bibelot, Dordrecht

 

Afgelopen zaterdag was ik bij de headline show van hardcore punk band Knocked Loose in Dordrecht. Deze zomer brachten ze hun tweede album uit, A Different Shade of Blue, en dit concert maakte deel uit van de tour voor dit album. De supports werden verzorgd door Renounced, Justice for the Damned en Malevolence. Ik keek al lang uit naar deze show, dus ik was erg blij dat het eindelijk zo ver was.

Hardcore kenmerkt zich door korte, snelle nummers, harde schreeuwende vocalen en krachtige gitaren. Live krijgt dit ook nog de dimensie dat mensen meeschreeuwen, een moshpit starten, gaan two-steppen en (niet altijd even leuk) crowdkillen. Dit werd door het publiek vol op gedaan, wat tot gevolg had dat het een hele energieke show werd. Het nadeel: meer dan genoeg mensen die aan het einde van de avond met blauwe plekken, een bloedneus, of erger, naar huis gingen. Zelf heb ik (gelukkig?) alleen een blauwe, zere hand eraan overgehouden, omdat iemand er tegenaan trapte. Hoe? Crowdkillen dus.

Die energie van het publiek werd ook weerspiegeld door de bands. Renounced heb ik helaas niet gezien, maar Justice for the Damned en Malevolence waren echt knallers. Denk aan onvermoeibare muzikanten die rondsprongen op het podium, en nog steeds hun nummers super strak weten te spelen. Daar heb ik altijd heel veel bewondering voor. Ik was voor de show niet echt bekend met deze bands, maar deze show heeft er wel voor gezorgd dat ik er (in ieder geval de afgelopen dagen) meer naar ben gaan luisteren.

Na Malevolence was het eindelijk tijd voor Knocked Loose. De show was alles wat ik dacht dat het zou zijn en meer. Ik had ze al eerder gezien, in Haarlem en op een festival in Engeland, maar dit overtrof mijn verwachtingen. De wisselwerking tussen het enthousiasme van het publiek en dat van de band was fantastisch, waardoor de sfeer ook heel goed was. Ze speelden nummers van hun eerste album, laatste album en ook een nummer van hun allereerste EP. De setlist was heel leuk en tot mijn grote vreugde stond zelfs een van mijn favoriete nummers erop: ‘A Serpent’s Touch’. Dit nummer bevat een feature van Emma Boster van Dying Wish, wat ik super tof vind.

Het verbaasde me stiekem hoe erg ik het naar mijn zin had, omdat ik niet aan had zien komen dat dit zo’n goed concert zou zijn. Ook al was er tussen nummers door niet heel veel interactie met het publiek in de vorm van speeches of iets dergelijks, werd er wel opgeroepen tot lekker bewegen, moshen, two-steppen, en werd de microfoon vaak genoeg naar het publiek gericht. Kortom: Knocked Loose zette een vette show neer en zorgde ervoor dat het publiek echt uit z’n dak kon gaan. Het was echt hardcore op z’n best.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.